of 59082 LinkedIn

Kamervragen over tekort calamiteitencoördinatoren Flevoland

Hoewel elke veiligheidsregio verplicht een calamiteitencoördinator moet hebben die 24 uur per dag en 7 dagen in de week paraat moet zijn, heeft de Veiligheidsregio Flevoland deze niet. Volgens Annemarie Jorritsma is dit te duur.

De provincie Flevoland zou niet berekend zijn op een ramp. Er is namelijk niet elke dag een calamiteitencoördinator aanwezig, terwijl dit wel verplicht is. Voorzitter van de Veiligheidsregio Annemarie Jorritsma verklaart dat dit een bewuste keuze is. Ze wacht op de fusie met de meldkamers van Utrecht en de Gooi- en Vechtstreek. Dit meldt Omroep Flevoland.

 

Zorgen
Zowel politieke partijen als burgemeesters uit de Veiligheidsregio zijn verbaasd en bezorgd over de vaak afwezige calamiteitencoördinator. De PvdA, SP en de PVV gaan dinsdag hierover vragen stellen aan minister Opstelten.


Te duur
Volgens Jorritsma gaat dit geen niet ten koste van de veiligheid van burgers, maar zijn de zaken slechts iets ingewikkelder geregeld. Ze verklaart aan de omroep dat de veiligheidsregio met zo'n klein meldkamertje zich het niet kan permitteren een fulltime calamiteitencoördinator aan te stellen. Ze hoopt dat een versnelde fusie het probleem zal oplossen.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.