of 63966 LinkedIn

Kamer steunt wetsvoorstel tegen weigerambtenaar

De Tweede Kamer heeft zich achter het wetsvoorstel van D66 geschaard om een einde te maken aan de weigerambtenaar. Het voorstel moet nu nog door de Eerste Kamer.
17 reacties

Het einde van de weigerambtenaar komt in zicht. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer steunde dinsdag een initiatiefwetsvoorstel van D66 om dit mogelijk te maken.

Krachtig verzet
Weigerambtenaar zijn trouwambtenaren die uit gewetensnood geen homohuwelijk wil sluiten. De christelijke partijen hebben zich krachtig verzet tegen het initiatiefwetsvoorstel. CDA, ChristenUnie en SGP stemden tegen het voorstel.

Eerste Kamer
D66-Kamerleden Gerard Schouw en Pia Dijkstra moeten het voorstel nu gaan verdedigen in de Eerste Kamer.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gerard Rijerse op
Befehl wordt weer Befehl.
Jammer.
Door Harry Brakel op
Eindelijk is er een bijzonder verstandig besluit genomen in de Tweede Kamer!
Door Fritz op
Beste Grafheuvel,
Kennelijk heeft de economie voor D66 minder prioriteit dan het bedrijven van symboolpolitiek. Er was slechts een theoretisch probleem dat in de praktijk nooit een probleem heeft gevormd.
Uw uitspraak aangaande een keuze vind ik erg ongenuanceerd. U zou het ook zo kunnen verwoorden dat de Christelijke partijen voor een religieuze keuzevrijheid kiezen om de betrokken ambtenaren de afweging te kunnen laten maken om homohuwelijken eventueel door een collega te laten voltrekken. Maar D66 moet nu wel doorpakken. Alle religieuze symbolen zoals keppels, hoofddoeken, kruisbeelden etc dienen nu door haar, d.m.v. een wetsvoorstel verboden te worden, inclusief een beroepsverbod voor ambtenaren die weigeren een hand te schudden. Ben eens benieuwd waar dat voorstel van D66 blijft
Door grafheuvel op
@Fritz

De economie heeft altijd prioriteit, zwak argument.

Het CDA kan kiezen voor God of D66, een tussenweg is er niet.
Voor discriminatie of tegen..
Door Fritz op
Inderdaad heer, mevrouw Van Veen,
Politiek Den Haag klopt zich op de borst omdat ze iets hebben aangepakt dat in de dagdagelijkse praktijk nooit enig probleem heeft gegeven. Geen enkel homostel is de echtelijke verbintenis onthouden sinds de invoering van het homohuwelijk. Er zijn enkel ambtenaren die die huwelijken om religiueze redenen liever overlaten aan collega's. Kennelijk mag je als ambtenaar geen eigen afwegingen maken, ook al gaat dat niet ten koste van iets of iemand. D66 wil gehoorzame stempelmachines. Nou, politiek, proficiat met dit geweldige resultaat en nu echt aan het werk. De economie zit in het slop. Steek daar je energie eens in, in plaats van in zaken die verder niets oplossen of bijdragen.
Door grafheuvel op
Het CDA steunt altijd de anti-discriminatie wetgeving, maar nu zijn ze even niet thuis.

Door M.J. Van Veen op
De economie gaat onderuit, wekelijks meer werkelozen,de huizenmarkt zit muurvast ,en wat doen wij in DenHaag, Zeuren over 88 gewetensbezwaarde ambtenaren