of 62812 LinkedIn

Kabinet overweegt avondklok voor sommige regio's

Daarbij wordt onder meer een avondklok overwogen, verdere sluiting van de winkels en sluiting van middelbare scholen.
Reageer

Het kabinet zet een pakket extra maatregelen klaar voor de zwaarst getroffen regio's waar de besmettingscijfers maar niet omlaag gaan. Dat zei premier Mark Rutte. ‘Misschien is dat nodig in een enkele regio.’

Volledige lockdown
Als de cijfers niet dalen, wordt het pakket ingezet. Dat wordt dan een volledige lockdown. Daarbij wordt onder meer een avondklok overwogen, verdere sluiting van de winkels en sluiting van middelbare scholen.

Twee tot drie weken
Op dit moment gaat het onder meer om de regio's Rotterdam en Dordrecht. Daar dalen de besmettingscijfers maar niet en blijven de ziekenhuizen vollopen, zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Zo'n totale lockdown zal vermoedelijk twee tot drie weken gaan duren, aldus de minister. De komende week moet volgens hem duidelijk worden of het ook zo ver gaat komen.

Mondkapjesplicht
Verder adviseerde het kabinet om tot half januari niet op vakantie te gaan naar het buitenland, met uitzondering van Caribisch Nederland. Ook zei minister De Jonge dat de verplichting om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes uiterlijk 1 december ingaat. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners