of 59854 LinkedIn

Kabinet houdt Van Vollenhoven buiten zaak-Spijkers

Reageer
Pieter van Vollenhoven is niet langer beschikbaar als vertrouwenspersoon voor klokkenluider Fred Spijkers. Onder druk van het kabinet is hij tot de conclusie gekomen dat zijn inbreng ‘het proces alleen maar bemoeilijkt’.

Uit een vertrouwelijke e-mail die in het bezit is van Binnenlands Bestuur, blijkt dat premier Balkenende en minister Hirsch Ballin ‘verschillende gesprekken’ hebben gevoerd met de voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Op grond hiervan heeft Van Vollenhoven zich teruggetrokken, blijkt uit de mail. FNV-voorzitter Agnes Jongerius is naar voren geschoven als alternatief.

 

Vertrouwenspersoon
De beslissing van Van Vollenhoven volgt op een schriftelijk verzoek van leden van de Tweede Kamer aan staatssecretaris De Vries (Defensie).  Zij vroegen in mei om de slepende zaak-Spijkers ‘ruim voordat de Kamer met zomerreces gaat’ op te lossen. De Kamerleden wilden dat Van Vollenhoven vertrouwenspersoon zou worden.

 

Positief
In de publiciteit reageerde Van Vollenhoven positief. Hij brak een lans voor Fred Spijkers, maar benadrukte dat hij eerst formeel door het ministerie van Defensie moest worden gevraagd. Fred Spijkers is ooit bij Van Vollenhoven op bezoek geweest om zijn zaak te bepleiten.
De Rijksvoorlichtingsdienst wil niet reageren. Het ministerie van Defensie ontkent een rol te hebben gespeeld bij het terugtreden van Van Vollenhoven.

 

Download het hele artikel hier.

 

Commentaar: Trendbreuk

 

Lees ook:
Poltieke steun voor Spijkers (19/05/2008) 
'Kabinet negeert opnieuw kritiek' (09/05/2008)
Nieuwe oproep Culemborg aan premier over Spijkers (29/04/2008)
Van Vollenhoven komt op voor klokkenluiders (21/04/2008
'Hoofdrolspelers in zaak-Spijkers handelden slecht of zelfs kwaadaardig' (07/03/2008)

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.