Advertentie

Jos van Rey wil terug in gemeenteraad

De van corruptie verdachte ex-wethouder Jos van Rey wil weer terugkeren in de gemeenteraad van Roermond. Daarom vindt hij dat het OM zo snel mogelijk duidelijkheid moet verschaffen.

01 maart 2013

De van corruptie verdachte Roermondse VVD-politicus Jos van Rey wil terug in de gemeenteraad. Hij wil zich kandidaat stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen over een jaar.

OM moet duidelijkheid geven
Om die reden wil Van Rey dat het Openbaar Ministerie snel duidelijkheid verschaft over het strafrechtelijk onderzoek tegen hem. Dat zei vicefractievoorzitter Jan Püper van de VVD in Roermond vrijdag. De leden van de VVD Roermond beslissen in september of Van Rey als kandidaat op de lijst staat, zei Püper.

Deelname fractievergaderingen

Van Rey neemt al enige tijd deel aan de fractievergaderingen. Binnen de fractie bestaat daarover verdeeldheid, zei Püper. Een deel van de fractie zou liever hebben dat Van Rey wegbleef zolang hij verdachte is in het corruptieonderzoek. Van Rey was niet voor commentaar bereikbaar.

Niet wenselijk
Het hoofdbestuur van de VVD zegt dat het aan een plaatselijke afdelingen is om kandidatenlijsten van gemeenteraden vast te stellen. ,,Maar in het algemeen vindt het hoofdbestuur het niet wenselijk dat personen die verdachte zijn in een strafrechtelijk onderzoek op kandidatenlijsten van de VVD komen te staan'', aldus een woordvoerster. 

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Celine
Er glooit hoop voor iedereen in bestuurlijk Nederland die vecht tegen de wanbestuur en de arragoantie van een gemiddeld College van B&W.
Hans Boet / zelfstandig ondernemer
Ach waarom niet? Misschien dat ook de kathiolieke geestelijken binnenkort in Amsterdamse creches gaan werken. De Kat op het spek binden.In Polen worden de slachtoffertjes gestraft omdat ze de geestelijken verleid hebben.
Alfred
Dit kan bestuurlijk helemaal niet. Als raadslid leg je een eed of belofte af en worden je antecedenten gecontroleerd. Als verdachte kan hij dus nooit raadslid worden en meepraten in een fractie, waar mogelijk ook over vertrouwelijke informatie wordt gesproken, is helemaal onjuist.
Willem Kamps
"Om die reden wil Van Rey dat het OM snel duidelijkheid verschaft". De goede man heeft niks te willen. Hij zal zijn zaak gewoon moeten afwachten, zoals dat elke verdachte betaamt. Alleen dit geeft al aan wat een baasje het is, verkleefd met het pluche. Dat wordt overduidelijk door zijn aanwezigheid bij fractevergaderingen. Waarom zit die man daar? Hij zit toch niet in de fractie? Onbegrijpelijk dat het deel dat wil dat hij wegblijft, niet weigert te vergaderen zolang deze buitenstaander aanwezig is en zich (hoogstwaarschijnlijk, want waarom is ie er anders?) overal tegenaan bemoeit. Enige nederigheid is de potentaat Van Rey volkomen vreemd.
Piet Westland / Geen
De man kan zich gewoon verkiesbaar stellen. Zo werkt de democratie.
Paul / projectleider
Lijkt mij ook dat het juridisch kan:



je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is., toch? Of is er voor het uitoefen van een democratisch grondrecht, actief kiesrecht, meer geregeld?



Volgnmmes mij is de partij van dhr. V. Rey aan zet. In NL wordt uitgegaan van eht zelfreinigend vermogen van aprtijen (en anders doet de kiezer dat wel).



Hans / afdelingsmanager
Misschien gloort er ook weer hoop voor Ton Hooijmaijers, Wilma Verver en Geert Dales...
Advertentie