Advertentie

Jos van Rey kandidaat PS-verkiezingen

Jos van Rey staat als lijstduwer op de kandidatenlijst van de Volkspartij Limburg, die op 18 maart meedoet aan de Provinciale Statenverkiezingen.

21 januari 2015

De omstreden Roermondse politicus Jos van Rey staat als lijstduwer op de kandidatenlijst van de Volkspartij Limburg, die op 18 maart meedoet aan de Provinciale Statenverkiezingen. Dat zei lijsttrekker Vincent Zwijnenberg dinsdagavond tegen nieuwssite 1Limburg.

Unaniem akkoord
De timing van de mededeling is opvallend. De rechtbank in Rotterdam maakte dinsdag een begin met de rechtszaak tegen de van corruptie verdachte Van Rey. ‘Intern is geen moment discussie geweest over de vraag of we Van Rey op de lijst wilden. En uiteindelijk zijn de leden unaniem en onder applaus akkoord gegaan’, aldus lijsttrekker Zwijnenberg tegen 1Limburg. (ANP)

Reacties: 12

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Paul / projectleider
ij kent de letter en ook de geest, behalve als het over hemzelf gaat- van Rey in '93 over corruptie van het verfoeide DA in Limburg...



http://www.npogeschiedenis.nl/nieuws/2015/januar …

Rommel
Geweldige vent, die Jos van Rey. Justitie probeert hem al jaren kapot te maken. Maar hij blijft terug vechten. Hadden we maar meer van dat soort kerels in ons land. #VanReyForPresident
Paul / projectleider
@ Romme, eindelijk haalt satire ook de kolommen van BB... toch?
H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
@Criticus. Mijn reactie was gefocust op de negatieve reacties op dit moment aan het adres van Van Rey (m.i. moet je niet oordelen, voordat iemand is veroordeeld) en niet op de beschikbaarheid van Van Rey als lijstduwer. Daar heb ik bij de huidige stand van zaken geen moeite mee. Waarbij ik overigens niet kan beoordelen of hij wel dan wel geen recht heeft op vrijspraak en volgens mij kan niemand dat op dit moment.
Zandkruuer
Laten we van Limburg een kolonie maken, een gouverneur hebben ze al!
Willem Kamps
Onvoorstelbaar! De doodsteek voor de integriteit.
Criticus - NL
Ik ben zeer benieuwd wie er op deze man zou stemmen.
henk bongers / burger
Onvoorstelbaar dat dit kan in Nederland.

Ja, er moet nog bewezen worden dat van Rey de fout is ingegaan.

Echter verlies de realiteit niet uit het oog.



Die man heeft een arrogantie die hem het idee geeft onaantastbaar te zijn.

Kom Limburgse politiek geen spelletjes meer of gekonkel. Wees duidelijk van Rey is: ONGESCHIKT!!
Rob / controller
Iemand die zo wordt omgeven door de geur van corruptie plaats je toch niet op je lijst? Wat zegt dat over de mensen die daar "unaniem" voor stemmen?
H. Wiersma / gepens.
Het is wel netjes om het oordeel van de rechter af te wachten. Het openbaar ministerie ziet namelijk af en toe ook spoken of kan ook nog op scheve schaatsen rijden.
Paul / projectleider
Het zegt iets over de politicus Van Rey.

Je wordt verdacht van corruptie, je eigen partij vraagt om terughoudendheid (het kostte de VVD wat moeite, maar toch).



Dan ga je daar vol tegenin met een eigen partij (ik heb zoveel mensen 'geholpen'- tenminste als je iets voor m terug kon doen). En dan wordt je natuurlijk lijstduwer (als je met voorkeursstemmen in PS komt kan je zeggen zie je wel, en zo niet dan was je gewoon lijstduwer).



Overigens in het slechtste geval houdt deze meneer de sleutel van dit kabinet vast...
Criticus - NL
@H. Wiersma,

Een rechter beoordeeld of iets juridisch gezien kan. 'Volgens letter der Wet'. Daarnaast mag ieder mens ook naar zijn boerenverstand en gevoel luisteren. 'De geest der Wet'. Die twee zaken hoeven niet altijd tot hetzelfde oordeel te leiden...
Advertentie