Advertentie

Jo Palmen mogelijk opnieuw wethouder in Brunssum

De omstreden Jo Palmen is opnieuw ‘beoogd wethouder’ van de gemeente Brunssum. Dat maakte de gemeente dinsdag althans bekend. Palmen raakte in opspraak omdat hij aanbleef als wethouder ondanks een voor hem negatief integriteitsrapport.

30 mei 2018

De omstreden Jo Palmen is opnieuw ‘beoogd wethouder’ van de gemeente Brunssum. Dat maakte de gemeente dinsdag althans bekend. Palmen zelf reageerde afhoudend en noemde de berichtgeving ‘voorbarig’. Er moeten eerst nog wat zaken besproken worden, zei hij, verwijzend naar een persgesprek woensdagavond, voor aanvang van de raadsvergadering.

Lokale partijen vromen coalitie
Woensdag maakt hij bekend of hij wethouder wil worden, liet hij desgevraagd weten. Palmen was lijsttrekker van de grootste partij in de raad, Burgerbelangen Lijst Palmen. Zijn partij smeedde een coalitie met drie andere lokale partijen, waardoor de landelijke partijen opnieuw in de oppositie komen.

Integriteit
Palmen raakte in opspraak omdat hij aanbleef als wethouder ondanks een voor hem negatief integriteitsrapport. Zelfs minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken wilde dat hij aftrad. Maar hij weigerde. Dat leidde tot het vertrek van voormalig burgemeester Luc Winands. Sindsdien is Gerd Leers waarnemend burgemeester. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie