of 59318 LinkedIn

Jan Marijnissen zinspeelt op terugkeer

Update: het complete interview in PDF onderaan 


Jan Marijnissen, de vorig jaar afgetreden fractievoorzitter van de SP, sluit niet uit dat hij op termijn weer SP-voorman wordt.
8 reacties
Update: het complete interview in PDF onderaan

Jan Marijnissen, de vorig jaar afgetreden fractievoorzitter van de SP, sluit niet uit dat hij op termijn weer SP-voorman wordt.

Beroep
In een interview met weekblad Binnenlands Bestuur dat vrijdag 9 oktober wordt gepubliceerd, zegt Marijnissen: ‘Ik weet niet hoe het met mij gaat en hoe het met de wereld gaat, hoe het met de SP gaat. Dus waarom zou ik iets uitsluiten?’ En: ‘Hans van Mierlo is na jaren ook nog eens een keer teruggekomen, en zeer succesvol. Op het moment dat er een beroep op mij wordt gedaan, dan ben ik er natuurlijk.’  

Kandidaat
Marijnissen sluit ook niet uit dat hij zich bij de volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2011 kandidaat stelt. Wel acht hij de kans op dit moment ‘buitengewoon klein’.

 

Lees hier het hele interview 'Geen seconde spijt' uit Binnenlands Bestuur nummer 41, 9 oktober 2009.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door RWindt (machteloze burger) op
Deelbelangen is onderdeel oude politiek.
Ook als de SP regeert kan men niet waar maken waar men voor staat. Net als de PvdA teveel een onderste-uit-de-kan-cultuur.
In een coalitiekabinet wordt het kleurlozer.
Als je voor die tijd zo ferm op de trommel roffelt valt het resultaat in een kabinet altijd tegen.
Fortuynisme is nieuwe politiek. Staat voor algemeen belang. Pragmatisch, Integer en Menselijke maat.
Welke partij voldoet daar nu aan?

Ben het eens met de reageerders dat er nood is aan grote politieke talenten.
Maar de interne verouderde partijsystemen laten die niet bovendrijven, voor zover die al aanwezig zijn.
Door Paul (projectleider) op
Ach ja, het orakel uit Oss...

Misschine kannie nog een oude mannensocieteit beginnen met dat andere orakalel, of een dinopark!

Met zulke vrienden in je partij...
Door Plafond (pm) op
Marijnissen heeft z´n poot stijf gehouden tegen de door het volk weggestemde Europse grondwet, kan je van die slappe VVD of nog slappere D66 (hallo Verdag van Lissabon, daaaag uitslag referendum) niet zeggen.
Door piet brontsema (org. adviseur) op
jan heeft de hele wereld belazerd met zijn rugklachten. Toen de aanhang drastisch daalde dacht Jan, laat dat meisje het maar doen dan gaan de partij mij op termijn nog missen en kan ik op de tent gaan passen , want er is zoveel kritiek op mij binnen de partij. Jan sodemieter alsjeblieft op . Jij bent immers de best betaalde partijvoorzitter van Nederland. Jij moet aangepakt worden als de koningin.
Door Hans Sijtsma (beleidsmedewerker) op
Politici zouden moeten weten wanneer hun tijd voorbij is. Het is aan de nieuwe generatie de koers verder te bepalen. Dat oude politici weer terug willen komen is tevens een zorgelijke ontwikkeling. Er is binnen de huidige politieke partijen kennelijk onvoldoende (kwalitatieve) aanwas van een jongere generatie poltici.
Door jan-peter op
Ik vind dat het kapitalistische systeem moet worden aangepakt. Als ambtenaar heb je als die marktwerking. Het gaat weer terug naar een feodale staat. De SP wil een sterke staat. Goed voor de bewoners, de zorg en de veiligheid, goed voor de zwakkeren en voor de dieren. Daarom zeg ik Jan kom terug, we willen weer een leefbaar land waar we weer opgelucht adem kunnen halen, en ons niet later laten regeren door ambtenaren en ondernemers. Allebei graaien ze in de pot die niet voor hen bestemd is. Werken doen ze niet, alleen subsidie grijpen.
Door Bennie (ondernemer) op
Beste Piet ,jan is geen oude politiek.
Mocht van jp niet meedoen aan de regering.
Als de SP aan de regering kan deelnemen krijgen we een ander en beter land zonder graaiers in de banken en zorg enzovoort.
Door piet op
van mij mag Jan in Oss blijven, heeft geen toegevoegde waarde meer oude politiek, wegwezen van het landelijke poltieke toneel kans gehad niks gebracht dan ziekelijke SP gedachtegoed