of 64621 LinkedIn

Jaarcongres VNG geschrapt wegens corona

Het jaarcongres van de VNG gaat dit jaar niet door. De Algemene Ledenvergadering (ALV) gaat in juni door, maar het is nog niet duidelijk wanneer precies, op welke wijze en in welke vorm. Dat heeft de VNG zojuist bekend gemaakt.

Het jaarcongres van de VNG gaat dit jaar niet door. Dat heeft de gemeentekoepel zojuist bekend gemaakt. Het congres zou op 9 en 10 juni in Westfriesland worden gehouden. De Algemene Ledenvergadering (ALV) gaat in juni door, maar het is nog niet duidelijk wanneer precies, op welke wijze en in welke vorm.

Onzekerheid

Daarover neemt VNG-bestuur op 23 april een besluit. Het VNG-congres wordt volgend jaar in Westfriesland gehouden. Dat heeft VNG-bestuur heeft in samenspraak met Westfriesland besloten. De aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de VNG tot dit besluit gebracht. Hoewel evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni zijn verboden, ziet de VNG zich genoodzaakt dit besluit nu te nemen. ‘De voorbereidingen en de opbouw vergen veel tijd en inspanning van betrokkenen en de tijdspanne is na 1 juni te kort om dit op een goede manier uit te voeren. Daarnaast speelt ook nog de onzekerheid mee of de datum van 1 juni ook daadwerkelijk de einddatum is van de diverse genomen maatregelen.’

 

Gezondheid

‘Het is erg jammer dat het congres en de ALV dit jaar niet op de voor ons bekende manier georganiseerd kan worden. Ik had me verheugd op het bezoek aan Westfriesland, maar de gezondheid van eenieder gaat voor alles’, aldus VNG-voorzitter Jan van Zanen. De regio Westfriesland is blij dat ze volgend jaar alsnog gastheer van het jaarcongres en de ALV mag zijn. ‘Door het congres uit te stellen naar 2021 nemen we als regio samen met de VNG de verantwoordelijkheid ten aanzien van de volksgezondheid, geven we duidelijkheid in onzekere tijden en worden de partners tijdig geïnformeerd. De regio laat ook weten verheugd te zijn dat het Jaarcongres alsnog naar Westfriesland komt. De regio werkt de aankomende tijd samen met haar partners verder aan de voorbereidingen en organisatie’, aldus de Hoornse burgemeester Jan Nieuwenburg amens de Westfriese bestuurders.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Karel (gepensioneerd ambtenaar) op
Jammer, maar het levert wel een mooie bezuiniging op. En dat geld maar nuttig besteden !

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners