of 64231 LinkedIn

Islamitisch onderwijs sleept gemeente voor de rechter

De Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) probeert via de rechter alsnog toestemming te krijgen om een school in Amsterdam te openen. De gemeente weigerde dit omdat een bestuurslid openlijk sympathie voor terreurgroep ISIS koestert.

De Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) sleept de gemeente Amsterdam voor de rechter. De inzet is een huisvestingsverklaring die de gemeente niet af wil geven. Dit komt omdat er onder andere informatie bij de aanvraag ontbreekt. Maar een andere reden is dat SIO-secretaris Abdoe Khoulani, tevens raadslid in Den Haag, sympathieën voor de extremistische terreurorganisatie ISIS koestert.

Geen verantwoordelijkheid dragen

De Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim van Onderwijs voelt niets voor de vestiging van een school met zo’n achtergrond. Ze liet eerder weten : 'Een bestuurder die dergelijke uitspraken doet, en een bestuur dat zich daarvan niet uitdrukkelijk distantieert, kan volgens het college geen verantwoordelijkheid dragen voor de leerlingen in onze stad.'

Eerdere weigering
Het Parool schrijft dat Amsterdam de SIO vorig jaar ook al weigerde de benodigde vergunning te geven. De stichting wilde een scholengemeenschap beginnen op dezelfde plek waar eerder het Islamitisch College Amsterdam ICA was gevestigd in Nieuw-West.

'Tsunami van Allah'

Volgens Khoulani is hij verkeerd begrepen: 'De SIO heeft zich nadrukkelijk en openlijk gedistantieerd van elke vorm van extremisme of terrorisme. Overigens schreef hij eerder op zijn facebookpagina dat hij hoopt dat de 'zionistische nederzetting' Israël 'liever vandaag dan morgen getroffen wordt door een tsunami van Allah'. Het openbaar Ministerie is momenteel aan het onderzoeken of de uitspraken van Khoulani strafbaar zijn.

 
ISIS

Khoulani zei tegen Omroep West dat zijn uitspraken niet waren bedoeld als provocatie. Op Facebook laat hij weten het ‘hypocriet’ te vinden dat ‘tokkies op fora mogen roepen dat moslims dood mogen gaan omdat ze een pro-ISIS demonstratie willen houden bij de Iraakse ambassade.’ De voorgenomen demonstratie van ISIS-sympathisanten werd toen overigens afgelast.


 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Waarom zien instanties niet in dat het steeds erger wordt in ons "eigen" Nederland. Radicalen en extremisten nemen de touwtjes in handen of gillen discriminatie en vrijheid van menings-/geloofsuiting. Zien we dan niet dat het steeds extremer wordt en gewelddadiger. Democratie is de mening en opvatting van de meerderheid? Nog even wachten en we buigen allemaal naar het oosten! Ik heb de leeftijd dat ik dat gelukkig niet meer hoef mee te maken...
Door Henkie Penkie op
Moslims die terroristische organisaties zoals Hamas, Hezbollah en ISIS steunen moeten echt bij zich zelf te rade gaan hoe zij dit kunnen legitimeren. Mensen met publieke of hogere (bestuurs)functies hebben een bepaalde voorbeeldfunctie in de maatschappij, kennelijk is deze Khoulani zich hiervan niet bewust.
Door Broadcaster (ambtenaar) op
"Op Facebook laat hij weten het 'hypocriet’ te vinden dat ‘tokkies op fora mogen roepen dat moslims dood mogen gaan omdat ze een pro-ISIS demonstratie willen houden bij de Iraakse ambassade." Wat een domme poging tot rechtvaardiging van zijn eigen kwalijke uitspraken. Tokkies zitten niet in het bestuur van een onderwijsstichting.
Door A.M.B. te Naar op
Terecht dat zo'n vergunning wordt gewijzigd. Een sympathisant van een terreurorganisatie die erop uit is om andere geloven 'uit te roeien' (zie de Christenen en Irak en Syrië) in het bestuur van een school? Dat geeft inderdaad flink te denken. De 'vreedzamen' onder de Islamieten kunnen nooit een vuist maken tegen de radicalere personen. Met als gevolg dat het overal radicaliseert. Een school met iemand met zo'n gedachtengoed in het bestuur moet nooit een vergunning krijgen.

Vacatures

Van onze partners