of 64204 LinkedIn

Intussen in Berg en Dal: ziek raadslid en stamppot aan huis

Het besmette CDA-raadslid is flink ziek geworden van COVID-19. Een aantal dagen ervoor was hij in het kader van zijn raadswerk nog aanwezig bij een bijeenkomst. De raadsvergadering van 2 april is mede daarom afgelast.

Corona treft de lokale democratie: een CDA-raadslid uit het dorp Millingen aan de Rijn (gemeente Berg en Dal) is positief getest op het corona-virus. Verder heeft burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal de regels voor bestaande horeca en catering opgerekt.

Flink ziek
Het besmette CDA-raadslid is flink ziek geworden van COVID-19. Een aantal dagen ervoor was hij in het kader van zijn raadswerk nog aanwezig bij een bijeenkomst. De raadsvergadering van 2 april is mede daarom afgelast. ‘De veiligheid en gezondheid van de raadsleden en van onze medewerkers moet voorop staan. Daarom wordt er voorlopig niet vergaderd,’ aldus Slinkman, die heeft de zieke volksvertegenwoordiger telefonisch beterschap heeft gewenst. In veel gemeenten zijn niet strikt noodzakelijke raadsvergaderingen geschrapt of uitgesteld, conform het advies van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK). Of gemeenten dat opvolgen is aan henzelf. Maar in Berg en Dal zit er niks anders op en moet de politieke arena tijdelijk op slot door het corona-geval.

Tweesnijdend zwaard
Van afhaalstamppot tot driegangendiner aan huis: het mag in Berg en Dal. Horecabedrijven die voorheen niet thuisbezorgden of lieten afhalen, mogen die diensten sinds gisteren aanbieden. Een tweesnijdend zwaard, denkt de burgemeester over zijn horecabesluit. De verruiming biedt extra mogelijkheden voor de door de coronacrisis zwaar getroffen lokale ondernemers. En daarnaast is thuisbezorging handig voor huishoudens die de deur niet uit kunnen, of inwoners die zich preventief niet op straat wagen.

Afgeven die hap
‘Het toestaan van thuisbezorgen en afhalen beperkt economische schade en stelt mensen in gemeente Berg en Dal ook beter in staat in thuisisolatie te blijven’, aldus Slinkman. Al gelden wel de restricties van het RIVM: snel afgeven die hap over de counter of aan de deur; anderhalve meter ertussen; zonder fysiek contact betalen en bij afhalen consumpties niet ter plaatse nuttigen.

Omzet draaien
De opgelegde beperkingen maken veel creativiteit los in de horeca, niet alleen in Berg en Dal. Gedupeerde ondernemers proberen op allerlei manieren nog wat omzet te draaien en personeel aan de slag te houden. Een landelijk beeld: het aantal restaurants dat zich voor het eerst richt op het bezorgen van maaltijden is aanzienlijk gestegen. Bij het platform Thuisbezorgd.nl hebben zich de afgelopen dagen honderden restaurants aangemeld. 

In het dossier coronavirus blijf je op de hoogte van het laatste corona-nieuws. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door drs. E. Nabled op
Toe maar: woonplaats ook nog!
Door drs. E. Nabled op
Niet erg netjes van die gemeente om geslacht, functie en partij te noemen; het RIVM/GGD gaat niet verder dan globale leeftijd en woongemeente van de patient te noemen. Dit raadslid is nu vrijwel geïdentificeerd.

Vacatures

Van onze partners