Advertentie

Inkomen van Ververs blijft een mysterie

Oud-burgemeester van Schiedam Wilma Verver en haar man zijn hun huurhuis nog niet uit, ondanks een gerechtelijke uitspraak die zegt dat ze de woonboerderij in Voorst afgelopen maandag al hadden moeten verlaten. De verhuurder is nu aan zet.

16 mei 2017

Ondanks een gerechtelijke uitspraak dat ze hun huurhuis, een woonboerderij in Voorst, uiterlijk afgelopen maandag moesten verlaten, hebben oud-burgemeester van Schiedam Wilma Verver en haar man dat vooralsnog niet gedaan. Volgens de curator die haar faillissement afhandelt is nu de verhuurder aan zet. Het blijft een mysterie uit welke bronnen de Ververs hun huur betalen, want officieel zijn ze failliet.

Huuropzegging
De Ververs wonen al een jaar in een riante huurvilla in de gemeente Voorst met een maandelijkse huursom van 2050 euro. Dat is opvallend, want de maandelijkse inkomsten van het stel zijn 1400 euro. Daarbij zijn de Ververs in juli 2016 failliet verklaard, nadat ABN AMRO hun faillissement had aangevraagd wegens een (hypotheek)schuld aldaar van 2,7 miljoen euro. De Ververs frustreren hun faillissement doordat met name Gerard Verver weigert gegevens te verstrekken over hun inkomsten. Het risico bestaat zo dat hun schulden verder oplopen. Curator Kees van den Bergh zegde daarom begin april 2017 de huur van het woonhuis van de Ververs op. 'De huur stond niet in verhouding stond tot hun opgegeven inkomsten en vastgesteld is dat de huur werd betaald uit inkomsten die in de boedel horen te vallen. Dat mag niet.'

Verhuurder aan zet
In een kort geding betichtten de Ververs hem van onzorgvuldigheid, maar afgelopen vrijdag vond de voorzieningenrechter dat daar geen sprake van is. Wilma en Gerard Verver hadden het pand uiterlijk 15 mei hebben moeten verlaten, maar zij hebben dat vooralsnog niet gedaan. 'Ik heb daar nog geen bevestiging van', aldus Van den Bergh. In verschillende media doen verhalen de ronde dat Van den Bergh de politie wil inzetten, als de Ververs geen uitvoering geven aan de gerechtelijke uitspraak, maar volgens hem is nu eerst de verhuurder aan zet. 'Hij heeft de huuropzegging geaccepteerd en het is nu aan hem om stappen te ondernemen. Hij kan hen vorderen de woning te verlaten.'

Zoon betaalde

Het AD meldt dat de Ververs hebben aangekondigd de uitspraak van de rechter weer aan te gaan vechten, maar dit nog niet hebben gedaan. Ook zegt de krant dat afgelopen vrijdag tijdens de zitting van het kort geding bleek dat zoon Ivo de huursom van april en mei heeft betaald. In eerdere maanden zouden huursommen zijn overgemaakt door Fysiotherapie Verver, de praktijk van Gerard Verver, waarvan de aandelen zijn ondergebracht in een stichting administratiekantoor waar zoon Ivo directeur van is.

Gijzeling
Gerard Verver staat overigens 30 mei weer voor de rechter waar hij nog één keer de kans krijgt om openheid van zaken te geven. Als hij dat niet doet, volgt gijzeling en kan hij maximaal 1 jaar in de cel belanden. Wilma Verver zelf hoeft zich niet voor de rechter te verantwoorden, aangezien zij officieel geen inkomen heeft. Volgens Van den Bergh wordt nog wel steeds onderzoek gedaan naar geldstromen van de Ververs. Zowel Wilma Verver als haar woordvoerder Klaas Wilting zijn per sms benaderd om commentaar op de kwestie te geven, maar hebben hier allebei niet op gereageerd.

Reacties: 48

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

C.A. van der Plas / Functioneel Beheerder
100% eens Frank! Dit heeft niets met binnenlands bestuur te maken.
Dennis
Ook eens met Frank, het is hier geen Telegraaf, Story of Privé
nelhoogmoed / politiek geinteresseerd
Bericht past hier niet.
een regioburger / consultant
Volledig eens met Frank van Zuylen.

Als er dan toch nog aandacht aan geschonken wordt laat Wouter Boonstra dan eens een artikel wijden aan de vraag wat er in Schiedam gebeurd was als het al te commerciële integriteitbureau BING, intussen met een paar meervoudig tuchtrechtelijk bestrafte ex-accountants aan boord, destijds wèl behoorlijk gewerkt had bij het onderzoek Schiedam: dus gewoon wèl deskundig, zorgvuldig, objectief en integer onderzoek had gedaan en gerapporteerd, waardoor het onderzoek niet voor het overgrote deel de kwalificatie onvoldoende en partijdig - nogal ten nadele van de gevallen burgemeester - zou hebben gekregen. Eventueel ook een beschouwing over de vraag hoe het kan dat er anno 2017 nog steeds gemeenten zijn die zo'n onbetrouwbaar gebleken bureau inhuren - dat mordicus weigert fouten toe te geven en recht te zetten (hoezo integer?) - terwijl er al lang een betrouwbare nieuwe instantie voor integriteit functioneert onder de overheid. Een integere instantie waar een gunstige/ongunstige uitkomst politiek/bestuurlijk niet meer zo eenvoudig te beïnvloeden/bestellen is. Een instantie die een einde beoogt te maken aan de wildwest van/door/met de commerciële integriteitsbureaus die tot in de Tweede Kamer fel werd bekritiseerd. Maar die stopt pas als burgemeesters die commerciële bureaus zonder waarborgen ook niet meer inhuren voor gevoelige onderzoeken. Schrijf daar eens een artikel over.
Rick / Ondernemer
Wat een onzin. Wilma Verver is een oud VVD bestuurder die zich schuldig heeft gemaakt aan fraude, oplichting, nepotisme, vriendjespolitiek, faillissementsfraude, bedreiging en weet ik veel wat nog meer. Dat is nieuws. Dus prima stuk BB.
Ben Paulides Democratische Liberalen afd Wassenaar / Fractievoorzitter
Eens met de heer Driessen. Dit soort artikelen horen niet in Binnenlands Bestuur.



Wouter Boonstra zou inderdaad eens moeten schrijven over bestuurders die dit soort rapporten,met de gewenste uitkomst, kopen. Dit soort praktijken veroorzaakt zoveel ellende.



Er vallen aan beide kanten letterlijk slachtoffers maar van BB horen wij steeds maar een kant van het verhaal. Falende (en meermaals veroordeelde) onderzoekers worden nog steeds door BB "aanbeden". Het draagt allemaal niet bij om het vertrouwen in de politiek te verbeteren.
een regioburger / consultant
Volgens mij niet echt onzinnig om je af te vragen hoe het mevrouw en haar gezin was vergaan als haar handelen als bestuurder niet beoordeeld was door een vooringenomen, ondeskundig en onzorgvuldig acterende onderzoeker, die de regels over controleerbaar, onpartijdig en integer onderzoek met voeten heeft getreden, tot in hoogste instantie vastgesteld.

Of als de gemeenteraad de uitkomsten van dat onderzoek daarop had laten overdoen. Snap natuurlijk wel dat niemand daar in uw Schiedam nog behoefte aan zal hebben, maar technisch toch geen onaardige vraag leek me zo. Te meer omdat de gemeente Schiedam intussen mee procedeert tegen BING in de ingewikkelde schadeprocedures en daarin de verrichtingen van het bureau zelf ook diskwalificeert. Dat lijkt me dan ook wel informatie die ertoe doet.
Kees
3 maanden voor BING onderzoek organiseerde een ex journalist uit Schiedam samen met zijn vrouw de grootste digitale haatcampagne die ons land ooit heeft gekend. Het is een extreme obsessie. Tot op de dag van vandaag wordt de ex burgemeester opgejaagd, van berichten over het uitlaten van haar hondje tot burenruzies. Heeft BB niets beters te doen dan mee te gaan in deze massapsychose. Wanneer stopt deze vuige berichtgeving over haar, als ze voor trein springt, is het doel dan pas bereikt? Kan iemand van BB de lezer exact aangeven welke algemeen aanvaarde rechtsnormen zij ook al weer geschonden had volgens een daartoe opgeleide rechter, want tot op heden ruim 5 jaar na dato heb ik alleen maar vage en smeuiige verhalen gehoord van amateurs waaraan de Story een puntje kan zuigen. De meeste integriteitsnormen zijn zo zacht als boeter en 100% arbitrair en dat zeggen hoogleraren die er in gespecialiseerd zijn in koor. BING is de expert van het schimmige grijze gebied en daar begint de ellende..De experts van BING lijken ervaringsdeskundigen die zelf bij KPMG in 2002 hun biezen moesten pakken na een integriteitskwestie, de zaak Peper en dat is een publiek geheim. En als er niets bewezen is heb je altijd de schijn tegen volgens BING, nou veel succes als onderzochte persoon. Integriteit is een van de meest misbruikte krachttermen van deze tijd. Het verstand staat gelijk op 0 zodra dit semantische wapen in de strijd wordt gegooid.
G. ter Keurs
Hoe is het mogelijk dat zelfs B.B. er aan meewerkt om iemand die al totaal kapot is gemaakt nog verder de grond in te trappen? Waarom zijn mensen zo wreed?

Tegenwoordig is het al voldoende om ( de schijn tegen ) te hebben om volledig afgeschreven te worden.Van Binnenlands Bestuur verwacht ik toch iets meer kwaliteit.
Schiedammert / Inwoner
Martien Driessen kreeg in februari 2016 van het gerechtshof toch een verbod om zich op deze site negatief over BING uit te laten?
Rick / Ondernemer
Inderdaad Karel 9 februari 2016: De groep Smeijers (Martien Driessen, Frank Smeijers en Pieter Hurkmans) verliest ook in hoger beroep van BING en wordt wederom veroordeeld tot het plaatsen van een rectificatie op de website van Binnenlands Bestuur. Ook het hof is van mening dat de beschuldigingen over belangenverstrengeling, valsheid in geschrifte, cliëntelisme, manipulatie van de waarheid en beschuldigingen van gelijke strekking ongefundeerd zijn. Op de website van Binnenlands Bestuur heeft Driessen zich namens groep Smeijers meermalen uitgelaten over BING, in reactie op aldaar verschenen artikelen over een door de burgemeester van Schiedam opgesteld tegenrapport tegen een door BING uitgebracht rapport over haar functioneren. Dat tegenrapport waarvan Wilma Verver in de media kond deed, bleek overigens een van haar vele verzinsels te zijn.
Rick / Ondernemer
Reactie op Geesje ter Keurs op 17 mei 2017 11:09

Mevrouw Verver heeft voornamelijk zichzelf kapot gemaakt door keer op keer een loopje te nemen met de waarheid. Een ieder ander zou na het hele gebeuren stil in een hoekje gaan zitten en zijn zonden overdenken, zo niet mevrouw Verver. Keer op keer zoekt zij zelf de publiciteit. En start op kosten van de belastingbetaler [Zij heeft inmiddels recht op een toevoeging omdat zij officieel op bijstandsniveau leeft] het ene KG/rechtszaak na de andere. Waarbij zij keer op keer bakzeil moet halen. Maar ach, zij is al haar hele leven gewend op kosten van de belastingbetaler te leven. Hoeluiden de woorden van VVDer Ien Dales ook alweer? "Een beetje integer bestaat niet"
Rick / Ondernemer
Correctie: Ien Dales was natuurlijk een PvdA politicus.
Heukers
Eens met dit stuk. Masr het gast opnoeuw over een VVD-er. Betreft het een frauderende, corrumperende, van daklozen stelende of verenigingskasplunderende PvdA-politicus, dan zwijgt BB in alle talen. Of hooguit een kort zakelijk berichtje als het om een BN-er als Rehwinkel handelt.
Diana Koster
Ach meneer of mevrouw Heukers, wat jammer toch dat u door uw complottheorieën het bos niet meer ziet. Feit: er staan op de site van BB meerdere artikelen over de praktijken van Jacques Tichelaar. Ook over de kwesties Bert van der Roest en Peter Rehwinkel zijn op deze site meerdere artikelen terug te vinden.



Hoe passen deze feiten precies in uw 'betoog'?
Jan
Al die mensen die tegen dit artikel ageren zijn òf VVD-stemmers of VVD-politici. Het is in die club gewoonte je soortgenoten verregaand te blijven steunen. Feit blijft dat het vrijwel altijd een VVD-er is als er weer een integriteitskwestie is. En de paar PvdA-ers die ook in de fout gaan, zijn in hun hart VVD-er.
Arjan
@Driessen: Dat kost je 5.000,-- euro. Citaat oordeel rechter: "Overeenkomstig een veroordeling daartoe door de rechter van de Rechtbank Oost-Brabant verklaart de heer Driessen namens de Groep Smeijers Someren over het in 2009/2010 door BING uitgevoerd extern onderzoek over de gang van zaken bij een ontwerpwedstrijd in de Gemeente Someren, dat de beschuldigingen ter zake belangenverstrengeling, valsheid in geschrifte, cliëntelisme, manipulatie van de waarheid en beschuldigingen van gelijke strekking ongefundeerd zijn. De rechter heeft tevens bepaald dat door het gebruik van deze kwalificaties ten onrechte ook de namen van de onderzoekers de heren Ten Wolde en Kolthoff van BING zijn bezoedeld. De heren Driessen, Smeijers en Hurkmans zijn hoofdelijk veroordeeld tot betaling van een vergoeding wegens immateriële schade aan BING en aan de heren Ten Wolde en Kolthoff en tot het plaatsen van deze rectificatie."



Verder dient de heer Driessen naar het oordeel van de rechter "nieuwe publicaties, die de eer en goede naam van BING aantasten, achterwege te laten, zulks op straffe van een dwangsom van € 5.000 per overtreding."



Johan / Ambtenaar
@Arjan: touché! Driessen is dus een erkend Verver-trol. Dat is een dure reactie voor hem.



En terecht dat hier aandacht aan Verver wordt besteed in BB. Deze enge maffiamama is een toonbeeld van en waarschuwing voor hoe niet moet in het openbaar bestuur. Bewezen fraude, corruptie, belangenverstrengeling, machtspolitiek, intimidatie etc. Te bizar voor woorden, maar helaas werkelijkheid.
Schiedammert / Inwoner
@Johan. "Driessen is dus een erkend Verver-trol. Dat is een dure reactie voor hem".

Nou niet zozeer een Verver-trol, maar lid van de BING(O)-club. Net als Wassenaarse Ben Paulides (die ook reageerde). Allen zijn "slachtoffer" van BING, en voerden talloze procedures. Zijn dus gefrustreerd.

www.integriteitsmaffia.nl
Rick / Ondernemer
En hoppah, ook het wrakingsverzoek van de RC door de Ververs gaat de prullenbak in.

http://www.schiedamstad.nl/yabbse/index.php?acti …
een regioburger / consultant
Niet bang uitgevallen, was al bekend. Volgens mij klopt wat ik gemeld heb en is het ook best voorstelbaar wat ik me zo publiekelijk durf af te vragen over het dossier Schiedam. Ik baseer dit namelijk op de uitspraken van de opvolgende tuchtrechtelijke instanties naar aanleiding van de klachtzaken over dat onderzoek daar! (aanbevolen voor geïnteresseerden die deze niet kennen). En op uitkomsten van tuchtrechtelijke klachtzaken in andere onderzoekdossiers in den lande (recidives). Dus het valt wel mee wat betreft de eer en goede naam van tegenwoordig. Maar als het structureel ontkennen en recht zetten van ernstige schadelijke fouten, uit commercieel belang natuurlijk, tegenwoordig nog steeds beschermd worden onder rekbare begrippen als (zelfbenoemde) integriteit en eer en goede naam ja dan moet ik zwijgen. Ondanks het recht van meningsuiting en om iets anders te zien, waar niet iedereen blij mee is.



Zij die de afloop van het bizarre, en voor alle betrokkene dramatische dossier Schiedam nog volgen vanuit professionele belangstelling en weten waar mijn visie aan raakt - zuivere waarheidsvinding via controleerbare en kloppende bevindingen en conclusies - zullen deze mogelijk wèl respecteren. Hopelijk zelfs nuttig vinden als tegengeluid hier op BB. Tegengeluid brengt verandering. Mede daardoor raakt de wildwest van het commercieel integriteitsonderzoek langzaam uitgebannen, door structurele verbeteringen met meer waarborgen bij het onderzoek van bekritiseerd gedrag/handelen op integriteit (zie huis van de klokkenluiders èn integriteit).

De droevige case van de intussen gevallen VVD-voorzitter bewijst dezer dagen nog eens te meer: lang niet alles wat met (veronderstelde) statuur / autoriteit gesteld wordt als ergens kritische vragen rijzen klopt. Het gaat om de feiten en de zuivere waarheidsvinding. Goed dat er daarvoor ook nog bekwame journalisten zijn, compliment aan hen die het betreft, want evident een belangrijke aanvulling op de integriteitscommissie van de VVD...



Ter afsluiting over de case Schiedam: nogmaals, de klachten over de gepresenteerde feiten nav het integriteitsonderzoek in 2011 zijn tuchtrechtelijk meervoudig tot in hoogste instantie gewogen en grotendeels gegrond verklaard. Juist daardoor wordt er door de gedupeerden nu nog steeds geprocedeerd, dit jaar en ook komende jaren nog naar het aanziet, bij de schaderechter, in ultieme pogingen hun schade te verhalen. Ook de gemeente Schiedam is daar tegen de zin nog bij betrokken, welbeschouwd niet ten onrechte. Echter dat foute onderzoek wordt daar allemaal niet meer mee overgedaan. De gevolgen ervan niet recht gezet. Dat zou ieder objectief denkend mens op zijn minst mee droevig kunnen vinden voor de gedupeerden van dat gebleken broddelwerk onder eer en goede naam. Waarvan akte.

een regioburger / consultant
Om af te sluiten ter info: heb op die site www.integriteitsmaffia.nl waar iemand naar verwees een uitgebreide bloemlezing gezien van tuchtrechtelijke zaken tegen hoofdonderzoekers c.q. ex-accountants van BING. Met kritische mening/commentaar van anderen dan mij, gelukkig. De geïnteresseerde BB-lezer kan daar vrijelijk zelf onderzoek doen en een mening bepalen over de integriteit van BING.
L ter Keurs / Regisseur Wmo
Hulde aan mw Bakhtali, dhr Driessen, dhr Paulides en anderen die de moed hebben om op te staan tegen de broddel- en verwoestende praktijken van BING.

wij als familie kunnen hier ook uit ervaring over mee praten, erg genoeg, Mijn vader heeft vreselijk geleden onder het broddelrapport van BING en het heeft zijn ziekteproces enorm beïnvloed met de dood tot gevolg. Na zijn overlijden heeft de tuchtrechter geoordeeld dat het BINGrapport ondeugdelijk en ondeskundig was. Broddelaars eerst klas, geen ander woord voor. Gemeente Borne heeft alles teruggetrokken wat in het Bing rapport werd gesuggereerd middels een publicatie na zijn overlijden.

Aan een ieder die het woord complottheorie veel te makkelijk in de mond neemt, wanneer je het niet meer op inhoud discussie kunt voeren, doe je het maar op vorm en ridiculiseer je diegene die met bewijs en onderbouwing kan vertellen wat er niet deugt aan de praktijken van BING.

Dit artikel vind ik niet passen op BB, maar zegt wel wat over het niveau van journalistiek van BB en wekt sterk de suggestie van belangenverstrengeling tussen BB en BING.



Bernard Eduard Vorming
De gemeente Schiedam heeft in 2015 en 2016 bij monde van zijn advocaat prof. mr. van Veen tot 2 maal toe ook op schrift gesteld dat ten aanzien van het BING-rapport Schiedam sprake is van GROVE NALATIGHEID, WANPRESTATIE EN ZELFS VAN OPZET aan de zijde van BING en eist alle schade tot nu toe ca. 4.00.000.euro en sterk oplopend komende jaren van BING terug in rechte + reeds gedane betalingen door BING die 10x over de kop gingen ten opzichte van begrote bedragen en waarvoor de griffier onbevoegd tekende in strijd met de inkoopvoorwaarden, hoezo integriteitsonderzoek? Dat zijn feiten. In Nederland lijden ook journalisten kennelijk aan het syndroom van de olifant in de kamer. Ook al staat die olifant bijna op je tenen, vlak voor je neus en stinkt het vreselijk, we zien niets, horen niets en ruiken niets. en kijken weg. Dan blijven we lekker in de comfortzone en kunnen we het gezellig houden. Veel interessanter vanuit media-optiek lijkt mij hetgeen de bewuste aannemer, hoofdpersoon in dit onderzoek, zich zelf 2 weken terug aandeed en de reden daarvoor. Kijk daar kan een journalist via info van de politie pas echt mee scoren lijkt me.
Bernard Eduard Vorming
En nog een aanvulling voor de lezers. Enkele maanden voor het BING-onderzoek werden diverse journalisten uitgenodigd in een cafeetje in Schiedam door een oud leraar journalistiek. Tijdens die bijeenkomst spraken zij af hoe en op welke wijze ze e burgemeester via hun media zo zwart konden maken dat ze gegrilld werd. Je bent dan als persoon volstrekt kansloos. De journaliste van het AD die voor haar mooie onderzoekswerk beloond werd pleegde in feite dus een strafbaar feit want willens en wetens spuwde zij en die anderen leugens en roddels de wereld in. Als iemand na bijna 6 jaar na vele duizenden postings op een crimineel internetforum nog steeds elke dag non-stop zijn vuil over een oud bestuurder deponeert en kennelijk geen andere missie in het leven heeft, dan is er wat ernstig mis met je. Maar wie zegt dat tegen die hoogbejaarde griezel met partner?
Ben Paulides Democratische Liberalen afd Wassenaar / Fractievoorzitter
In aanvulling op de reactie van Gijs zou ik zeggen kijk nog eens op de volgende link. Dat maakt duidelijk wat er echt aan de hand is in Schiedam. Binnenkort zal ik ook wat zeggen over de aannemer die zo op zijn blauwe ogen door BING als betrouwbare getuige werd gezien ondanks tegenstrijdige verklaringen van anderen . Deze aannemer lijkt helemaal niet betrouwbaar te zijn maar de media houden dit angstvallig stil. Het zou de ex burgemeester Verver namelijk in een heel ander daglicht stellen nml dat zij mogelijk slachtoffer is geworden van een criminele organisatie maar wat is de rol van BING hierin geweest?? Lees in ieder geval eerst maar het volgende eens; ook de heer Rick TImmer die donders goed weet wat er echt aan de hand is.



http://www.integriteitsmaffia.nl/2016/07/05/schi …
Ben Paulides Democratische Liberalen afd Wassenaar / Fractievoorzitter
Deze link zou men ook nog eens moeten lezen mbt de affaire in Schiedam, BING, de aannemer en dat zieke forum; http://www.integriteitsmaffia.nl/2016/07/17/297-2/
Bernard Eduard Vorming
De enige reden waarom sommige journalisten nog niet zijn omgegaan in dit dossier en strak vasthouden aan hun destijds vooringenomen reflexen is gelegen in het feit dat ze liever de Maas inspringen dan te moeten toegeven dat het hele dossier een broodje Aap was en ook sommige rechters hebben grote moeite met de feiten en kunnen en willen maar niet geloven dat een bureau dat integriteit in de bedrijfsnaam voert zelf niet-integer is. Het leidt tot kortsluiting in de bovenkamer, het verstoort hun mens- en wereldbeeld en ze deinzen terug voor de consequenties voor deze neponderzoekers, die slechts optekenen wat veelal partijdige, rancuneuze "getuigen" die hun kans schoon zien opdissen aan vuilspuiterij. Alle hooggeleerde dames en heren gespecialiseerd in integriteit zijn het roerend erover eens dat de methode BING het niveau van de Middeleeuwse waagschaal, de bestudering van ingewanden en de waterproef niet overtreft. Ze zeggen het alleen niet hardop, want dan hangen de advocaten van BING weer de andere dag aan hun staart.
een regioburger / consultant
Weer iets minder alleen intussen...slowly we're getting somewhere, door actuele onthullingen in retrospectief.

En dan te bedenken dat de zo integere directie van BING eind 2011 tegen nota bene de gevallen burgemeester aangifte deed, volgens persverklaring wegens het niet kunnen toestaan van bezoedeling van de integriteit of goede naam van hun onderzoekers, zoiets. Gelukkig door het OM als kansloos geseponeerd want mevrouw was al zwaar genoeg getroffen en de kritiek die ze publiekelijk gaf was vastberaden en gemotiveerd, leek zelfs terecht, en WAS ook terecht hebben jaren later opvolgende tuchtrechters bevestigd.

Met de kennis van de feiten van nu zou men zomaar kunnen denken dat aangifte andersom meer op zijn plaats was geweest...

Ik vraag me nogmaals af: wat als er destijds wèl een volstrekt neutraal en deskundig integriteitsonderzoek van start was gegaan, zonder de aanjager "angstcultuur", en mevrouw meteen wèl een faire kans had gehad haar schade en die van de gemeente te beperken? Een burger die 1. voor eerlijkheid en rechtvaardigheid is en 2. het gelag betaalt van zo'n gemeenteschandaal zou dit best graag willen weten lijkt me. Als en wat voor fouten de burgemeester dan mogelijk/wellicht gemaakt zou hebben, zo had het gehoord. En daarvoor werd BING ingehuurd, dacht de buitenwacht tot dusver, maar die is kennelijk bedrogen uitgekomen als ik Gijs moet geloven.

De onderste steen is dus nog altijd niet boven in Schiedam, na miljoenen aan kosten en schade door dat onzorgvuldig, ondeskundig, niet objectief integriteitsonderzoek....eh hé?!....niet-objectief heeft de hoogste rechter uitgesproken ja, dan moet dat dus vooringenomen / partijdig / politiek en/of journalistiek aangestuurd onderzoek zijn geweest. Afbranden op bestelling? Alle schijn: partijdig onderzoek is nep-integriteitonderzoek, met kennelijke gewetenloze intentie om iemand op integriteit mee af te fakkelen. Hoogst schokkend als iemand zich daartoe leent.



Ik volg u dus Gijs in uw meldingen/veronderstellingen! Het schandaal is zelfs groter dan tot nu bekend, je zou er als slachtoffer extra van aan de jenever gaan.

Gezien de strafrechtelijke implicaties verander ik mijn aanvankelijke mening: het is héél goed dat Wouter Boonstra op BB weer eens een artikel heeft gebracht. Volgens mij werk aan de winkel voor het OM!
Bernard Eduard Vorming
Het begrip integriteit is een van de meest misbruikte semantische wapens van deze tijd. Iedereen meent er verstand van te hebben, maar als je door vraagt hebben ook journalisten en zelfs rechters geen idee waar het over gaat. Ze enken at er zoiets is als een algemeen aanvaard normenkader en dat is er domweg niet. Laat dit complexe en subtiele onderzoek over aan specialisten zoals BIOS en niet aan slagers zoals BING die uit louter boekhouders bestaat en maak er geen handelswaar van. Het zijn vaak de minst integere mensen die zich het vaakst willen afficheren met integriteit. En de grootste schurken zien er brood in.
Rick / Ondernemer
M. Driesse Bureau BING is inmiddels ingeseind over uw [wederom] onrechtmatige uitspraken hier op BB U kunt dus binnenkort weer een dagvaarding in de bus verwachten [of een boete van 5000 euro
Bernard Eduard Vorming
Nou Rick van Toeten noch blazen, bevriend met opa en oma Overbeeke, alias tegellichter dat gaat BING echt niet doen hoor want ze krijgen nu al bijna geen opdrachten meer. Die journaliste van het AD moet binnenkort wel haar Belgische prijs inleveren wegens verpolitiekte kolderberichtgeving. Het AD heeft er ruim 5 jaar artikelen van kunnen brouwen. Laat er nu maar eens een echt, onafhankelijk en gedegen onderzoek komen in plaats van een afrekening op bestelling.en dat was het ook. Zou heel goed zijn voor het binnenlands bestuur. Dus demissionair minister Plasterk aan de slag bij voorkeur in nauwe samenwerking met de rijks recherche. De PVDA Schiedam, die achter dit echec zat bestaat toch electoraal niet echt meer na de laatste afstraffing. . . .
Ben Paulides Democratische Liberalen afd Wassenaar / Fractievoorzitter
Die Rick Timmer begint laat nu wel duidelijk zien wie mogelijk allemaal lid zijn van het vermoedelijk criminele netwerk waar Richard B. van verdacht wordt. Benieuwd of en hoe BING daar een plekje in heeft. In ieder geval laat hij weten dat hij zijn vriend heeft gewaarschuwd over de actie van de heer Driessen. Stoer hoor maar ik denk dat de heer Driessen een groot probleem aanpakt wat door de diverse uitspraken van de rechters na diens veroordeling best wel duidelijk is geworden.



Nu de onderzoeken door justitie tegen Ricks vriend Richard B. gestart zijn en Richard, Fred etc met de meeting in die Schiedamse kroeg de hetze tegen Wilma Verver zijn gestart lijkt het mij verstandig indien alle betrokkenen bij deze zoals Fred O., Richard T, Debora de R, Annerike v d W, Jan v der G, Emmely P. etc ook onderzocht worden over hun rol in dit netwerkje.



Als Driessen gedagvaard wordt dan is het inmiddels wel duidelijk dat hij terecht strijdt voor integriteit en tegen foute praktijken. Hij komt op voor alle reeds gemaakte en toekomstige slachtoffers. Hij geeft een opheldering van zaken. Dit is van enorme importantie en in het belang van een samenleving waar iedereen zich veilig moet kunnen voelen. Een openbaar bestuur en een samenleviing vrij van bedenkelijke netwerkjes.

Bernard Eduard Vorming
En voor alle goedgelovige mensen die denken dat samenzweringen niet bestaan het volgende. Geen hond in de VS gelooft nog de officiele versies van de moord op JFK en 9-11. Media zouden juist een luis in de pelsfunctie moeten hebben. Alle inspanningen in Schiedam waren en zijn na het BING-rapport na de ontdekking van stapels ontlastende bewijzen erop gericht koste wat het kost alles onder de pet te houden met hulp van sommige media. 2 van de zittende wethouders zijn tot over hun oren bij deze affaire betrokken en erkenning van deze smeerlapperij gaat miljoenen aan schadevergoeding kosten. Alle hoop bij deze boefjes is gericht op behoudende rechters die deze beerput niet willen opentrekken. en hun vingers er niet aan willen branden Laat de slachtoffers maar creperen is de simpele gedachte, dat geeft de minste ruis en deining en dan blijft de beeldvorming dat de rechtsorde in Nederland picobello.is in tact. Nederland het land van de schone schijn geworden.. . . .
een regioburger / consultant
Ben Paulides, dank voor uw laatste alinea, en zo is het ook. In dossier Someren is dat na de rechtbank bij het Hof zo expliciet aan de orde geweest: iemand mag gemotiveerd opkomen tegen een veronderstelde misstand. Ikzelf vind het onverkort een misstand als gebleken is dat commerciële integriteitsdeskundigen, die de vertrouwen wekkende overheidsletters NG in hun naam voeren (van de tijd dat het meerderheidsbelang in het bureau nog van de VNG was) zèlf niet bepaald foutloos/betrouwbaar en integer blijken te werken. En dat tegen vette betaling wèl in die verwachting door de publieke sector waar ze hoofdzakelijk op drijven. Daarbij mag op de hoogste graad van gegarandeerde onkreukbaarheid worden vertrouwd toch? Want wie wil en bij zo’n gespecialiseerd ‘orgaan’ nou het tegendeel geloven dat zich in een reeks van jaren in een patroon heeft afgetekend, sinds het afstoten in 2009 van de aandelen c.q. het meerderheidsbelang door de VNG waardoor het bureau 100% commercieel werd: dat het bij directie en aandeelhouders evident om commercieel belang ontbreekt aan zelfreflectie en –correctie NAAR BUITEN TOE, aan het transparant toegeven en recht zetten van fouten jegens opdrachtgevers en gedupeerden, of dat het zelfs nog erger is: dat er indicaties zijn men incidenteel toegeeft aan politiek/bestuurlijk manipulaties vanuit de betalende kant van opdrachtgevers, voornamelijk gemeenten, wat uiteraard uitwerkt als vergif voor het integriteitsbeleid en de problemen soms alleen maar vergroot? (zie de aanhoudende dossiers waar de plank werd misgeslagen met jarenlange onverkwikkelijke procedures tot gevolg, Schiedam voorop).

De samenleving mag en moet voor de toekomst tegen dit type commerciële deskundigen en een mankerende onderzoeksmethode worden beschermd. In het belang van de integriteit binnen het openbaar bestuur. Er zijn genoeg wetenschappers en ander deskundigen die dit al lang onderschrijven maar zich begrijpelijk gereserveerd moeten opstellen. Samen met een groep andere gedupeerden en ervaringsdeskundigen heb ik me geroepen gevoeld om zaken aan de kaak te stellen, met heel goede redenen. Langzaam zijn we verder gekomen, en intussen schijnt er in het binnenlands bestuur helder licht over de wild west-afdeling van het integriteitsbeleid van de Minister BZK en de VNG, de commerciële integriteithandel: foute boel! Instructies en cursussen geven okay, maar onderzoeken en veroordelingen uitspreken bij incidenten met bestuurders of ambtenaren dat mag men nooit aan commerciële partijen overlaten (een beetje integer is niet integer, en de rest of de verschoning mag niet te koop zijn). Er zijn indicaties dat we intussen gelukkig in de eindfase van de commerciële onderzoeken zitten, dat loopt langzaam uit met toename van de deskundigheid bij provincies en gemeenten. Er is al veel verbeterd.



Gijs, ook dank, ik denk ook dat de heren van BING in hun veranderingsproces tegen wil en dank nog weinig tijd en zin hebben om zich al dan niet samen met Rick nog eens bezig te gaan houden met mij. Bovendien doe ik niets onrechtmatigs bij verwijzing naar en analyse van tuchtrechtelijke uitspraken en trends in de ontwikkeling van de praktijk. Mocht men toch actie overwegen tegen mijn visie dan lijkt me gezien de reacties onder dit artikel en die speciale website integriteitsmaffia.nl - die niet van mij is voor de duidelijkheid - dat ze dan het beste meteen een serie anderen mee moeten dagvaarden, misschien de advocaat van de gemeente Schiedam erbij gezien diens oordeel met de kennis van nu.., hoe meer zielen hoe meer vreugd. Als het nodig is zal ik er weer staan.

Haseena Bakhtali / Raadslid Nieuwegein
Mag ik de heer RickT uitnodigen om te stoppen met laaghartige bedreigingen en in te gaan op de inhoud? Daar is de reactiemogelijkheid onder een artikel namelijk voor bedoeld. Wat is er volgens u onrechtmatig aan de reactie van de heer Driessen? Maak dat aub even concreet, dan kunnen we relevante INHOUDELIJKE argumenten uitwisselen.

Ik hoop dat u dat aandurft en aankan.Want anders wekt u echt de indruk dat u mensen hier ordinair de mond wil snoeren.

Dat is toch niet wat u wil?

Schiedammert / Inwoner
@Rick T. De reacties vanuit de BINGO-terreurgroep zijn voorspelbaar. Ook die Nieuwegeinse heeft zich niet of onvoldoende ingelezen in de Gerelateerde artikelen

12-07-2016 Rechtbank verklaart Verver failliet

07-04-2016 Geen excuses voor Verver’s vendetta

20-05-2015 Verver verliest kort geding van aannemer

03-04-2015 Verver verliest kort geding tegen BING

Laat maar, geen reactie meer geven op deze onzin. Wij weten toch beter.

Maar goed dat je BING hebt gewezen op de ongeoorloofde postings van Driessen (€ 5.000,-- per overtreding). Ook door de onzinnige handelwijze van het lijdend -de Witte Tornado met haar gezzzzin- en medewerkend voorwerp (Integriteitsmaffia/BINGO-groep) komt er maar geen einde aan deze soap.

Tip aan BB: voortaan geen reactiemogelijkheid op de ongetwijfeld nog vele komende berichten over mrs. Verver-Aartsen. Of Driessen en Paulides blokken.
Haseena Bakhtali / Raadslid Nieuwegein
Best intrigerend deze anti-Verver reacties. Je zou bijna denken dat het een verdienmodelletje is. Maar daar komen we natuurlijk niet achter.

Deze Nieuwegeinse heeft lak aan de opgesomde links. Want zoals u ook donders goed weet: alles gebaseerd op verkeerde, gemanipuleerde en gefabriceerde info. Wat al uitmuntend is uitgelegd door de heer Driessen en anderen.
Rick / Ondernemer
En wederom trekt oud Burgemeester Wilma Verver aan het kotste einde v.w.b. haar hoger beroep tegen bureau BING

Zie uitspraak

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument …
Rick / Ondernemer
En voor alle Verver adepten hier zou ik willen zeggen, ga u diep schamen. U bent waarschijnlijk allemaal net zo corrupt als mevrouw Verver.
Rick / Ondernemer
Citaat Ben Paulidus: In de aanloop naar het BING rapport kwamen in een louche kroeg aan de haven van Schiedam meerdere mensen enkele malen samen om te bespreken hoe zij Verver in de media konden verwoesten. De aannemer, enkele politici en ambtenaren, een nu 83 jarige oud journalist (tevens oud leraar van de School voor Journalistiek) almede wat van zijn voormalige leerlingen. Er werd een plan gesmeed hoe de burgemeester negatief in de publiciteit en uiteindelijk ten val gebracht kon worden.

LOL Als ik u was zou ik mij gaan richten op het schrijven van spannende jongensboeken :) :)
Ben Paulides Democratische Liberalen afd Wassenaar / Fractievoorzitter
De berichtgeving krijgt inmiddels wel een hele vreemde wending. De familie Verver is failliet verklaard en wordt als wild opgejaagd. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg is.



De ellende voor Verver begon in 2011. De PvdA was niet blij met een VVD burgemeester en zij kregen diverse ambtenaren en raadsleden in hun strijd tegen Verver mee. Een aannemer die altijd zonder aanbesteding van de gemeente Schiedam allerlei opdrachten kreeg moest ineens inschrijven op aanbestedingen. Ambtenaren van de gemeente Schiedam hadden namelijk ontdekt dat Schiedam al jaren de regels had overtreden. De aannemer zag hier in de hand van burgemeester Verver.



In de aanloop naar het BING rapport kwamen in een louche kroeg aan de haven van Schiedam meerdere mensen enkele malen samen om te bespreken hoe zij Verver in de media konden verwoesten. De aannemer, enkele politici en ambtenaren, een nu 83 jarige oud journalist (tevens oud leraar van de School voor Journalistiek) almede wat van zijn voormalige leerlingen. Er werd een plan gesmeed hoe de burgemeester negatief in de publiciteit en uiteindelijk ten val gebracht kon worden.



Een journalist Sjoerd B. was daarbij aanwezig maar haakte af. Een familielid van hem had al eerder slechte ervaringen met de aannemer gehad. Sjoerd B. doorzag het misdadige plan.



Er werd een forum opgezet en naast de eerder genoemde personen sloten zich een 5 tal rancuneuze ambtenaren zich aan bij dit forum. Een dodelijke cocktail van bullshit.de lezer doet de rest. Zij plaatsten naar hartelust beledigende en onjuiste berichten op dit forum en in de media.



Maar ja, iemand in een openbare functie moet tegen een stootje kunnen dus men kon tekeer gaan zonder dat er een stokje voor gestoken werd.



Een ambtenaar die zich voor veel geld zich de hele dag zat te vervelen wilde wel wat “inside-informatie” geven. Hij waande zich als een verzetsstrijder in de oorlog. Was hij het niet diegene die een zoontje van iemand in het zadel hield? Zowel de moeder van die persoon alsmede de Provincie Zuid Holland wist precies wie op het forum actief waren. Men deed niets. Er werd zelfs geen aangifte tegen het forum zat omdat men precies wist wie achter het gordijn van deze poppenkast te voren zouden komen. Deze betrokkenen werden door het forum gespaard. Hadden ze wellicht stilzwijgend een niet aanvalsverdrag gesloten?



In ieder geval werd op een gegeven moment besloten om een onderzoek in te stellen naar Verver. Er werd nagedacht wie het onderzoek moest doen. De griffier hield iedereen buiten de deur behalve de meeste bestrafte en meest beruchte forensische accountant van Nederland. Een onderzoeker die graag werkt met anonieme getuigen en onbevestigde verdachtmakingen.



Veel van het rapport werd gebaseerd op zogenaamd “betrouwbare” getuigen en van horen zeggen. Bij de tuchtrechter werd een procedure gevoerd en anders dan hetgeen het forum steeds zegt “Ach, Verver is maar op enkele punten in het gelijk gesteld” maar dat is een verkeerde voorstelling van zaken. Een tuchtzaak is net een ballon, als een pijl raak is dan is de ballon lek.



En zo was een registeraccountant zoals Jaap Ten Wolde verplicht hetzij het rapport in te trekken hetzij het rapport aan te vullen. Dat weigert hij (onterecht) en schuift de schuld naar opdrachtgever Schiedam. Deze mag op grond van de Awb echter de onderzoeken van een dergelijk bureau niet zonder meer accepteren. Dit noemt men de vergewisplicht.



De gemeente Schiedam heeft bij BING het geld wat voor het onderzoek betaald werd officieel teruggeëist. Dit wegens wanprestatie maar vermoedelijk blijft het hierbij en deden zij dit slechts voor de show?



Onderzoeker ten Wolde is inmiddels zo vaak veroordeeld dat hij vermoedelijk zelf de tel is kwijtgeraakt. Hij is geen vertrouwenspersoon meer van de NBA, geen accountant meer en zelfs geen directeur meer van BING.

De aannemer die BING met veel valse en onbewezen “feiten” opzadelde is inmiddels verdachten in 2 strafbare feiten. Wellicht is het maar goed dat zijn advocaat getuige was van het feit dat hij een zelfmoordpoging deed en zichzelf in zijn auto in de brand stak anders had dat forum de familie Verver nog als dader gepresenteerd.



Het is inmiddels de meest schandalige periode uit de geschiedenis van Schiedam gebaseerd en op oude wijvenverhalen. Na jaren gespit te hebben in het priveleven van Verver en een haatcampagne a la de KGB waarin zij door de media tot vijand van het volk werd bestempeld is de opbrengst wel erg triest.



Triest is dat de haatcampagne nu zelfs een negatief beeld heeft neergezet bij rechters en de curator.



Jammer dat ik niet alles wil en kan zeggen maar wat hier gebeurde is inmiddels meer dan schandalig .

Een familie wiens leven is verwoest en een aannemer die zwaargewond is omdat hij door de politie verhoord zou worden.

Bernard Eduard Vorming
De heer Paulides zit heel dicht bij de waarheid, Een ex journalist die in 2011 ambtenaar was had al maanden voor het onderzoek aangekondigd dat ze Verver wel eens kapot ging maken omdat zij haar zin niet kreeg. Zij ging haar ex collega's journalisten voeden met allerlei leugenachtige verhalen. De toenmalige fractievoorzitter van de PVDA berichtte aan zijn maten dat nu de tijd rijp was om met Verver af te rekenen, precies 1 jaar voor haar herbenoeming. Met had een aanleiding nodig en dat werd het conflict met de lokale aannemer. Het was niet de bedoeling dat het hele college zou vallen, maar de PVDA die al 30 jaren de scepter zwaaide in Schiedam overspeelde zijn hand. Na het verschijnen van het rapport werd alle energie gestoken om de voor Verver ontlastende bewijzen onder het vloerkleed te vegen. De collusie tussen foute media en foute politici plus een handvol foute ambtenaren deden de rest. BING liet zich als hoer gebruiken en treft slechts een deelt van de blaam, want het meest foute gedrag zat bij de opdrachtgever van het onderzoek, de gemeente Schiedam, die een afrekening op bestelling regelde. Was een goed gesprek met Verver niet verstandiger geweest? Een PVDA-wethouder die zich jarenlang een tiran jegens het personeel had getoonde werd niet eens in het rapport genoemd, terwijl de hele organisatie van hoog tot laag wist wat een kwaadaardig geniepig mannetje dit was. Mijd die stad, je struikelt daar over de hypocrieten en notoire leugenaars. Verver had vijanden, ok, maar die heb je altijd en overal als je aan de boom van verworven rechten gaat zagen. In andere organisaties had ze een medaille gekregen. . .
een regioburger / consultant
Gijs, het bureau treft m.i. onverkort zeer ernstig verwijt en blaam omdat het door de gebrekkige wijze van onderzoek en rapportage mede aanjager is geweest, en intussen een bewezen fout onderzoeksrapport nog steeds niet zelf heeft ingetrokken, integendeel, nog steeds verdedigt. Handhaven van een rapport wat bewezen ondeugdelijk is - in strijd met de professionele eisen en waarheidsvinding - kan men professionele als niet integer beschouwen: niet oprecht, niet eerlijk en rechtmatig naar de gemeente en de personen wiens gedrag is onderzocht en be-/veroordeeld. Als ervaringsdeskundige voor mij onverkort een vorm van integriteit-criminaliteit, juist als men de enorm schadelijke zelfs schokkende gevolgen ziet die het rapport heeft gegeven voor alle betrokkenen waar de verantwoordelijken structureel laf voor wegduiken.
Rick / Ondernemer
Oud-burgemeester Verver van Schiedam krijgt ongelijk bij rechter

Uitspraak hier

http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI …

Geen miljoenen voor Wilma :)
lezer
Een misselijk makend verhaal en van het niveau van een roddelkrant. Niemand kan overleven zonder inkomsten. De burgemeester had zelf geen ontslag moeten nemen en had dan zeker een uitkering ontvangen. Erg vreemd dat Jan Fransen, toen commissaris van de Koning van Zuid-Holland (VVD) en na pensionering Staatsraad, uitgerekend iemand uitkoos om in Schiedam schoon schip te maken die zo met deze zaak verweven was. Te weten mevrouw Leemhuis (VVD), zijn voorgangster. Uitgerekend haar zoon was ook onderwerp van het onderzoek: hij kreeg een baan in Schiedam bij Kabinet terwijl er geen vacature was. Met name dit werd mevrouw Verver verweten. Tijdens het onderzoek werd hij snel bij een andere gemeente tewerkgesteld, omdat zijn moeder als wnd-burgemeester optrad. Hier is sprake van framing en een gezin wordt hinderlijk achtervolgd en tot het uiterste gedreven.
Rick / Ondernemer
Tja, wat moeten we met die uitlatingen hier van die M. Driessen??



SOMEREN - De Groep Smeijers uit Someren moet een schadevergoeding van in totaal 4500 euro betalen aan Bureau Integriteit bv (BING). De rechtbank in Den Bosch oordeelde dat Smeijers ongefundeerde beschuldigingen uitte richting BING. Dat bureau deed onderzoek naar de ontwikkelingswedstrijd rondom het Keelven.



De rechter oordeelde deze week dat 'door het gebruik van die kwalificaties ten onrechte de namen van de onderzoekers zijn bezoedeld. De heren Driessen, Smeijers en Hurkmans zijn hoofdelijk veroordeeld tot betaling van een vergoeding wegens immateriële schade aan BING en aan de heren Ten Wolde en Kolthof', aldus de rechter in het vonnis.

http://www.ed.nl/someren/smeijers-moet-4500-euro …
Frank Zuylen / adviseur
Dit onderwerp past niet in Binnenlands Bestuur. Het gaat over personen die geen publieke functie meer vervullen. Dit soort journalistiek stelt geen algemeen bestuurlijk probleem aan de orde maar lijkt meer op soort van leedvermaak over iemand die van zijn of haar troon is gevallen. Blijf hiervan weg!
Advertentie