Advertentie

Ingetogen afscheid voor Wolfsen

Eerder liet Wolfsen al weten geen gebruik te willen maken van een wachtgeldregeling. Wolfsen geeft twee afscheidsrecepties.

07 november 2013

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht kiest bewust voor een sober en ingetogen afscheidsfeest vanwege zijn vertrek op 1 januari 2014. Dat vindt hijzelf het best bij hem passen, aldus een woordvoerder van de gemeente donderdag.

Twee recepties
Eerder liet Wolfsen al weten geen gebruik te willen maken van een wachtgeldregeling. Wolfsen geeft twee afscheidsrecepties. Een voor bestuurders en andere relaties en een voor de inwoners van Utrecht. Beide mogen van hem niet meer kosten dan 25.000 euro. Een duur afscheid vindt hij ongepast, aldus zijn woordvoerder. 

Afscheid Opstelten 2 ton

Het totale bedrag van de twee recepties is ongeveer een kwart van wat zijn voorganger Annie Brouwer spendeerde bij haar afscheid, en veel minder dan wat collega-burgemeesters in andere steden hebben uitgegeven. Zo nam Ivo Opstelten afscheid als burgemeester van Rotterdam voor 200.000 euro en Jacques Wallage in Groningen voor 138.000 euro. Job Cohen was iets terughoudender bij zijn afscheid in Amsterdam met 45.000 euro.


Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

O. ten Hove
Als een ambtenaar opstapt krijgt hij maar zo'n 1.500 euro... dus noem een bedrag van 20.000 euro niet bescheiden, Het is meer dan wat een bijstandstrekker krijgt...
Marcel de Korte / Freelance tekstschrijver / adviseur
Een schijntje. Bovendien vind ik Aleid een prima burgemeester. Zal zeker de receptie bezoeken om hem de hand te drukken
JooJoo
Nog altijd veelsteveel belasting geld van de hardwerkende burger. De corrupte politici en ambtenaren en wat er om een hangt bevestigen weer eens dat ze niet op de centen van een ander kunnen letten.
Advertentie