of 59318 LinkedIn

Informatie delen over de grens tegen motorbendes

Vooral de Euregio Maas-Rijn (zeshoek Hasselt-Maastricht-Luik-Aken-Heerlen-Eupen) kampt met motorbendes.Nu is het nog zo dat niet alle bestuurlijke informatie zomaar gedeeld mag worden met een ander land.
1 reactie

Burgemeesters, andere bestuurders en de politie in de Benelux en Duitsland moeten, vooral in de grensgebieden, beter informatie gaan uitwisselen om criminele motorbendes aan te kunnen pakken. Dat staat in een rapport van het Secretariaat-generaal van de Benelux, dat maandag in Amsterdam is gepresenteerd.

Internationaal centrum
Vooral de Euregio Maas-Rijn (zeshoek Hasselt-Maastricht-Luik-Aken-Heerlen-Eupen) kampt met motorbendes.Nu is het nog zo dat niet alle bestuurlijke informatie zomaar gedeeld mag worden met een ander land. Ook is er soms gebrek aan overleg tussen gemeenten aan weerszijden van de grens. Daarom zou het politieverdrag in kwestie moeten worden gewijzigd. Ook zou er een proef moeten komen voor een samenwerkingsproject van deelnemers uit verschillende hoeken en landen, aldus de opstellers van het rapport. Dat zou uiteindelijk een internationaal informatie- en expertisecentrum in de Euregio Maas-Rijn kunnen worden. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Willem op
Gelukkig zijn er in Nederland geen criminele motorbendes. Er is nog steeds geen club veroordeeld...