of 61043 LinkedIn

In Zuidplas komt een drive-in stembureau

De gemeente Zuidplas claimt de eerste gemeente te zijn met een drive-in stembureau. Dat ligt op een steenworp afstand van de N219.
1 reactie

Tijdens de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen op 18 maart kunnen inwoners van de gemeente Zuidplas (Zuid-Holland) gebruik maken van een drive-in stembureau. Met kiezerspas en legitimatie bij de hand mogen ze in de auto of op de motor of fiets het stembureau binnenrijden, meldde de gemeente dinsdag.

Hoge opkomst

Zuidplas claimt de eerste gemeente te zijn met een drive-in stembureau. Dat ligt op een steenworp afstand van de N219. 'We maken het stemmen nu nog makkelijker en zetten in op een hoge opkomst', zei burgemeester Gert-Jan Kats.

Boot of vuurtoren

Volgens de Kiesraad zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor het aanwijzen en inrichten van stembureau's. 'In het verleden zijn er in Nederland ook wel eens stembureau's ingericht op een boot of in een vuurtoren', aldus een woordvoerster. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Fritz A. von Geusau op
Het kan waarschijnlijk nog idioter dan dit. Benieuwd welke gemeente een nog absurder idee heeft om stembureaus tot een circus te laten verworden. Als het gaat om een hoge opkomst te genereren, dan ligt m.i. de sleutel daarvoor bij de dames en heren politici. Vier jaar lang zijn de PS leden vrijwel onzichtbaar. Doe daar eens wat aan.