of 59250 LinkedIn

In Waalre op oude plek geen nieuw gemeentehuis

Vanwege emoties en herinneringen wilden veel inwoners het nieuwe gemeentehuis op de oude plek. Maar wegens de exploitatievoordelen koos de gemeenteraad voor een verbouwing van het bestaande activiteitencentrum.
1 reactie

Het nieuwe gemeentehuis van Waalre komt in het dorp Aalst en niet op de plek van het afgebrande gemeentehuis. De gemeenteraad van Waalre heeft dat dinsdagavond besloten.

Emoties
Vanwege emoties en herinneringen wilden veel inwoners het nieuwe gemeentehuis op de oude plek. Maar wegens de exploitatievoordelen koos de gemeenteraad voor een verbouwing van het bestaande activiteitencentrum ’t Hazzo. De verbouwing kost zeker 8,3 miljoen euro en moet medio 2016 klaar zijn.

Rationele keuze
,,We hebben begrip voor de sentimenten maar onze keuze is rationeel'', zei PvdA-fractievoorzitter Tony Liebregts. Het monumentale gemeentehuis van Waalre werd in de zomer van 2012 verwoest door een aanslag. Er reden twee auto's naar binnen en het gemeentehuis brandde uit. De aanslag is nooit opgehelderd. Het is nog onbekend wat de gemeente gaat doen met locatie en de restanten van het afgebrande gemeentehuis.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jaromir op
Waarom gaat de discussie over de plek van het nieuwe gemeentehuis? M.i. korte termijn denken en geldverspilling.

Er was toch een doelstelling om gemeenten te laten fuseren? Zie ook: http://www.dichtbij.nl/eindhoven/regionaal-nieuw …

Lijkt mij een goede gelegenheid om versneld een fusie uit te voeren en ambtelijke apparaten samen te voegen. Dat scheelt een korte termijn uitgave.