of 59318 LinkedIn

In opspraak geraakte wethouder stapt op

Wethouder Jan van den Uil (ChristenUnie)van Lansingerland stapt op nadat een rapport uitwees dat hij zijn zakelijk belangen en die van zijn functie als wethouder niet goed kon scheiden.
2 reacties

Wethouder Jan den Uil van de gemeente Lansingerland stapt op. Dat heeft hij vrijdag bekendgemaakt. Den Uil zegt per 1 november af te treden om verdere discussie rond zijn persoon te voorkomen.

Belangen vermengd
De politicus van de ChristenUnie raakte in opspraak omdat hij zijn zakelijke belangen te veel zou hebben vermengd met die van het wethouderschap. Als bestuurder was Den Uil verantwoordelijk voor onder meer bouwprojecten en tegelijkertijd was hij directeur/aandeelhouder van een architectenbureau.

,,Ondanks het feit dat mijn integriteit niet ter discussie staat, heb ik besloten af te treden'', meldde Den Uil in een verklaring.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Johan (adviseur) op
Alle repect, maar wie wil er heden ten dage nog werken in de slangenkuil die locaal bestuur heet ? Hij heeft geen voordeel genoten volgens het puriteinse BING, maar waar gaat het dan om fatsoensrakkers ? Nog even en dan komen de heksenprocessen en de Inquisitie weer terug. Misschien wordt de directeur van BING, de heer Werkman, ook opgewonden van.
Door Jan den Uil (ex-wethouder) op
Had ik al veel eerder moeten doen. In ieder geval bedankt voor alles mensen! Ik ga weer lekker integer doen bij mijn architectenbureau. Groetjes.