of 58952 LinkedIn

Ilse Saris beste bestuurder kleine gemeente

De gemeente Winterswijk zette de nominatie van Ilse Saris met een grote foto van de wethouder pontificaal op haar website, het CDA in Gelderland riep iedereen vooral op haar te stemmen. ‘We wensen Ilse heel veel succes en plezier de komende weken in de verkiezingsstrijd!’, schreef de voorzitter van het afdelingsbestuur.

Ilse Saris is toegankelijk, heeft gevoel voor humor en is betrokken. De CDA-wethouder te Winterswijk werd gekozen tot beste bestuurder van een kleine gemeente.

Ilse Saris, beste bestuurder kleine gemeente

De gemeente Winterswijk zette de nominatie van Ilse Saris met een grote foto van de wethouder pontificaal op haar website, het CDA in Gelderland riep iedereen vooral op haar te stemmen. ‘We wensen Ilse heel veel succes en plezier de komende weken in de verkiezingsstrijd!’, schreef de voorzitter van het afdelingsbestuur.

‘Ik heb ook op Ilse gestemd’, zegt Thijs van Beem, sinds 2005 burgemeester van de Achterhoekse gemeente. Saris is in haar tweede ambtsperiode verantwoordelijk voor participatie en zorg, jeugdzorg en economie. Daarvoor was ze acht jaar raadslid in Winterswijk en werkte ze bij de gemeente Aalten als beleidsmedewerker.

Burgemeester Van Beem (PvdA) is vol lof over wethouder Saris. ‘Ze is jong en druk en zit in het spitsuur van het leven. Ze moet allerlei ballen in de lucht houden en daarbij doet ze het wethouderswerk helemaal goed. Ik heb daar bewondering voor en doe er als burgemeester ook erg mijn voordeel mee.’

Om met die bewondering te beginnen, Van Beem: ‘Ze draagt bij aan een goede werksfeer in de organisatie en in het college. Ze treedt ook goed op in de raad. Ze is toegankelijk, heeft gevoel voor humor, en is betrokken. Ilse is een echte bruggenbouwer. Dat beeld heeft de buitenwereld ook. Ze staat tussen de mensen en brengt daardoor ook verrassende informatie in.’

Zakelijk ingesteld
Wethouder Saris ‘doet’ zorg en middenstand (het winkelcentrum van Winterswijk en de markt). ‘En die twee portefeuilles liggen haar allebei’, zegt Van Beem. ‘Ze is ook wel zakelijk ingesteld. Ze heeft feeling voor het bedrijfsleven en weet hoe dat werkt. Haar partner is ook een ondernemer.’

En Saris is op en top Winterswijkse. Burgemeester Van Beem: ‘Dat is ook prettig. Niet omdat Winterswijk zo bijzonder is, maar je hebt dan wel veel aansluiting en kent veel mensen. Ze voelt goed aan wat erin de samenleving leeft.’ Dat de samenleving dat weet te waarderen, blijkt wel uit het feit dat CDA-lijsttrekker Saris bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 de meeste stemmen behaalde.

Burgemeester Van Beem noemde wethouder Saris een bruggenbouwer. Die kwaliteit dicht je eerder een succesvolle burgemeester toe, niet in de eerste plaats een wethouder. Die moet ‘politiek instinct’ hebben. ‘O, maar ze heeft een goed ontwikkelde politieke antenne hoor. Ze wil altijd met breed gedragen besluiten naar huis’, zegt Van Beem. ‘Maar ik denk dat ze kan uitgroeien tot een goede burgemeester. Ze is benaderbaar, ze heeft echte interesse in mensen en ze is een goede teamspeler. Ze kan mensen tot resultaat brengen; dat doet ze nu al. Ilse is een boegbeeld voor haar medewerkers.’ 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gijs op
Top een bestuurder die ECHT betrokken is bij haar gemeente, waardoor Winterswijk socialer wordt! En ja wie goed is krijgt dat te horen Henk. Je reactie was vast anders als Ilse een partijgenoot was lol.
Door Henk Jeurink (PvdA-statenlid in ruste) op
Ik baal onderhand van al die borstklopperij vanuit de politiek en opgeklopt door de pers. Hebben ze in bestuurlijk Nederland niets beter te doen. Je zou het haast geloven.