of 59345 LinkedIn

IJsbaan Icedome Almere afgeblazen

Er komt geen schaatstempel of Icedôme in Almere. Er zijn niet voldoende middelen om het sportcomplpex van de grond te krijgen. Waar de gunning nu naar toe gaat is onbekend.
2 reacties

 De schaatsbaan Icedôme in Almere wordt toch niet de nieuwe schaatstempel van Nederland. Het consortium achter de baan heeft niet de benodigde middelen bij elkaar gekregen om het sportcomplex te kunnen bouwen, zo liet sportbond KNSB woensdagmiddag weten.

Samenwerking beëïndigd

Daarom hebben sportkoepels KNSB en NOC*NSF de samenwerking met de Icedôme beëindigd. Zowel de twee bonden als de Icedôme zelf betreuren dat het zo is gelopen, staat in een verklaring.

In Almere zou een nieuw topsport- en trainingscentrum voor het langebaanschaatsen, shorttrack, inline-skaten en kunstrijden komen. Of het gebouw er alsnog komt is nog niet duidelijk. Het is nog niet duidelijk of de zogenoemde gunning voor de ontwikkeling van de schaatstempel nu naar een andere initiatiefnemer gaat. Volgens KNSB-directeur Paul Sanders ,,ligt alles weer open''.
 
Beraden 

,,Wij zullen ons de komende tijd beraden over de ontstane situatie en hoe verder. Want voor onze topsporters is het van wezenlijk belang om in Nederland over een perfecte Topsport Trainingsaccommodatie te beschikken'', liet hij verder weten.
 

Teleurgesteld
Almere is teleurgesteld dat consortium Icedôme Almere het businessplan niet op tijd rond heeft gekregen. De gemeente wacht af wat het consortium nu verder met de plannen voor een multifunctioneel ijscomplex in Almere gaat doen. ,,We staan altijd open voor goede initiatieven'', liet de gemeente woensdag in een reactie weten.
 
Gewaarschuwd 

Almere was vanaf het begin enthousiast over de plannen, maar heeft ook altijd gewaarschuwd dat het om een private onderneming ging, waarvoor ook particulier geld moest worden gevonden. Desondanks heeft Almere binnen de mogelijkheden het maximale gedaan om het consortium te helpen, stelt de gemeente. Dat deed Almere omdat de komst van het Icedôme een enorme uitstraling zou hebben en goed zou zijn voor de werkgelegenheid in de Flevolandse plaats.

 

Zoetermeer

,,Wij zijn er altijd van overtuigd geweest dat wij het beste plan hadden. We stellen ons dan ook nog steeds kandidaat'', zegt de woordvoerder van het TranSportium in Zoetermeer. Kort daarvoor werd bekend dat de Icedôme in Almere niet langer de nieuwe schaatstempel van Nederland wordt.

,,Wij zijn overigens nog niet ingelicht door de KNSB en het proces ligt al sinds mei vorig jaar stil'', gaat de zegsman verder. ,,Maar het is duidelijk dat wij nog steeds kansen zien.''

Thialf Heerenveen 

Even was er sprake van een samenwerking met Thialf in Heerenveen; die optie behoort opnieuw tot de mogelijkheden. ,,Wij hebben altijd goede contacten gehad met Thialf. Alles ligt nu open en het is even afwachten wat er nu gaat gebeuren'', besluit de woordvoerder.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door met-de-krant-op-schoot (schaatsfan ) op
Wie waren er ook weer verantwoordelijk voor het in de lucht houden van deze voorspelbaar door te prikken zeepbel? Bij ons in de buurt zeiden ze vroeger Ga Je Moeder Lastig vallen. Ongelofelijk hoeveel werk de maatschappij aan sommige Bobo's heeft.
Door Willem op
Schaatsen doe je in Friesland (zeg ik zelfs, als randstedeling). Dat de KNSB uberhaupt voor Almere had gekozen was volslagen waanzin. Dat kan nu alsnog recht worden getrokken.