of 59329 LinkedIn

Iets meer bezwaren in A2-gemeenten

Veruit de meeste bezwaarschriften werden ingediend over verkeersbesluiten (totaal 80). Op de tweede plaats staan klachten over de Participatiewet en bouwvergunningen (beiden 37). Over de Wmo, en met name de huishoudelijke hulp, werden 26 bezwaarschriften ingediend. Dat blijkt uit het jaarverslag van de adviescommissie.

Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard kregen vorig jaar 294 bezwaarschriften op hun bord. Een lichte stijging ten opzichte van het jaar daarvoor, toen 266 bezwaarschriften bij de gezamenlijke adviescommissie bezwaarschriften A2-gemeenten binnenkwamen. 

Veruit de meeste bezwaarschriften werden ingediend over verkeersbesluiten (totaal 80). Op de tweede plaats staan klachten over de Participatiewet en bouwvergunningen (beiden 37). Over de Wmo, en met name de huishoudelijke hulp, werden 26 bezwaarschriften ingediend. Dat blijkt uit het jaarverslag van de adviescommissie. Over beslissingen van de gemeente Cranendonck werden 54 bezwaarschriften ingediend, Heeze-Leende kreeg er 75 bezwaarschriften en Valkenswaard 160.

In 2017 bracht de commissie 258 adviezen uit; 200 adviezen over in dat jaar ingediende bezwaarschriften en 58 over bezwaarschriften die in 2016 waren ingediend. Van de 258 uitgebrachte adviezen, zijn er 99 ongegrond, 8 gedeeltelijk gegrond en 74 bezwaarschriften gegrond verklaard. 43 bezwaarschriften werden niet-ontvankelijk verklaard zonder dat er een hoorzitting plaatsvond en van nog eens 33 bezwaarschriften is na een hoorzitting geadviseerd deze niet-ontvankelijk te verklaren. Minder dan in voorgaande jaren hebben B en W de adviezen overgenomen.

In Valkenswaard werd vorig jaar de wettelijke beslistermijn op bezwaarschriften in bijna de helft van de gevallen overschreden. In 57 procent van de gevallen werd het bezwaarschrift tijdig afgehandeld. In Heeze-Leende werd vorig jaar 90 procent van de bezwaarschriften tijdig afgehandeld, in Cranendonck 73 procent.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.