of 65101 LinkedIn

Hulpdienst met vrijwilligers in de maak

Het ministerie van Veiligheid en Justitie wil de mogelijkheden onderzoeken om met vrijwilligers een hulpdienst op te zetten die slachtoffers kunnen helpen totdat de ambulance komt.
6 reacties

Het ministerie van Veiligheid en Justitie is in gesprek met een nieuwe hulpdienst die bestaat uit vrijwilligers. Dat zei een woordvoerder van het ministerie vrijdag. Onderdeel van die gesprekken is de vraag of SOS Alarm Hulpdienst alarmmeldingen krijgt die bij de meldkamers van de hulpdiensten binnenkomen.

EHBO-diploma

Het idee achter de hulpdienst is dat mensen met bijvoorbeeld een EHBO-diploma die in de buurt zijn van een ongeluk, slachtoffers kunnen helpen tot de hulpdiensten er zijn. De vrijwilligers worden gewaarschuwd met behulp van een app op hun mobiele telefoon. Antoine Janssen van SOS Alarm Hulpdienst wil beginnen zodra zich 20.000 mensen hebben aangemeld. Het ministerie is ,,op zich positief over het initiatief''. ,,Maar het is nog te vroeg om iets te zeggen over de uitkomst van de gesprekken'', aldus de woordvoerder.


App

Op basis van gps 'ziet' de hulpdienst of vrijwilligers zich in de buurt van een ongeval bevinden en waarschuwt ze. Mensen moeten een app installeren, die vier of vijf keer per dag locatiegegevens doorgeeft. ,,Dat is om te voorkomen dat de accu snel leegraakt. Mensen kunnen ook zelf hun locatie doorgeven. Bijvoorbeeld vertegenwoordigers, die op een dag grote afstanden afleggen'', aldus Janssen.

De komende dagen begint een campagne om vrijwilligers te werven.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Easymoney (Financiën) op
De Nederlandse begroting is volgend jaar 277 miljard. De belastingdruk is bijna 50%. Dit houdt dus in dat van elke euro 50 cent naar de Staat gaat. Je zou zeggen dat zij geld genoeg hebben om de zaak te regelen. Technische gezien is de overheid wettelijke verplicht haar taken uit te voeren, hebben zij zelf ingesteld. Nee dus.Ongeveer 40% van de begroting bestaat uit sociale componenten en dan heeft de overheid nog het lef om overheidstaken door vrijwilligers te laten uitvoeren.
Het is niet te geloven, een enorme bak geld, en dan nog vrijwilligers gebruiken omdat je het niet kunt bolwerken.
De overheid is de grootste sector in dit land, met de meeste HBO-ers en universitair geschoolde mensen in dienst, een zak geld van heb ik jouw daar, eigendommen hebben in de miljarden, ICT komt hun oren uit etc.
Wat een wanprestatie is dit. Wat een onkunde...
Door bongers (burger) op
Weer een "big brother is watching you" activiteit waar het ministerie van v&j bij betrokken is.
Nederland trap er niet in!
Kwalificatie ministerie van v&j = ongeschikt.
conclusie: jullie doen niet meer mee.
Door Peter op
Geen enkele kwaliteitsgarantie en verantwoordelijkheid. Maar wel lekker geld binnenhalen ....... De nieuwe graaicultuur is dit
Door Henkjan op
Hoeveel geld gaan deze bestuurders nu en straks in de zak steken? Dit zijn de particuliere initiatieven...... Overigens is het een schande dat het ministerie nog helpt ook.
Door evert op
En de kosten van de nieuwe brandweerorganisatie van gelderland zuid zijn drie keer zo hoog dan voor 10 jaar terug. Hoe zo bezuinigen, op de stropdasbaantjes ja.
Door bert op
Wat een gruwelijke flauwekul. Wij als vrijwillige brandweerpost zijn wegbezuinigd. Bij ons gebeurde echt ieder uurtje vrijwillig. Plots weer 20 vrijwilligers weg. Het wordt eens tijd dat ze die hogere baantjesjagers eens aanpakken. Zoals de huidige burgemeester van Veldhoven en die van Lieshout van gelderland zuid

Vacatures

Van onze partners