of 63606 LinkedIn

Huis burgemeester Den Helder onder politietoezicht

2 reacties
De politie in Den Helder houdt extra toezicht op de woning van burgemeester Stefan Hulman. Dit nadat mensen het gemeentehuis hadden beklad uit woede over de woontoeslag die de burgemeester ontvangt.

Toelage
Hulsman krijgt een toelage van de gemeente van 3200 euro per maand, omdat hij met dubbele woonlasten zit. Het is hem al een jaar lang niet gelukt zijn huis in zijn voormalige woonplaats Rotterdam te verkopen. Dit besluit zorgde voor aardig wat ophef in de marinestad. Afgelopen weekeinde bekladden Heldenaren zelfs het stadhuis om hun ongenoegen kenbaar te maken. Dit was de reden voor de politie in Den Helder om het huis van de burgemeester onder extra toezicht te plaatsen.

 

Niet uitzonderlijk
Dat burgemeesters een extra toelage ontvangen wanneer ze er niet in slagen hun huis in de voormalige woonplaats te verkopen, is overigens niet uitzonderlijk, zo stelt woordvoerder Vincent Steen van het ministerie van Binnenlandse Zaken in de Telegraaf. Van Steen: ‘Het komt regelmatig voor dat burgemeesters een tegemoetkoming ontvangen in dubbele woonlasten, maar om hoeveel geld het gemiddeld gaat is niet bekend. Dat houdt niemand bij. Dit wordt onderling geregeld tussen de betreffende burgemeester en de gemeenteraad. Wij bemoeien ons daar niet mee, behalve wanneer er zoals in het geval van Den Helder opheldering wordt gevraagd.’

Wethouders
Behalve burgemeesters ontvangen ook wethouders soms een bijdrage in de woonlasten. Zo betaalt Almere al drie jaar lang een groot deel van de huur van het appartement dat wethouder Adri Duivesteijn er op nahoudt in Den Haag.

Lees meer:
Vergoeding burgemeester Den Helder onder vuur 24.12.08

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door B Muntinga (gepensioneerd ) op
Leuk zo'n zakkenvuller ,zie je nu wel dat het begint als ze er de gelegenheid voor krijgenaande top.
En wat kost nu weer de exstra politie bewaking ??
We zijn als burgers toch wel overgeleverd aan de financieele grollen en grappen van de zgn bestuurders
Door boemba (offshoremedewerker) op
Krijg ik als gewone burger ook hulp van de gemeenteraad als ik door mn eigen stomiteiten mn huis niet kan verkopen, terwijl ik wel al een ander huis heb, + dat ik nog een huis in spanje zou bezitten, of houden ze elkaar weer het corrupte handje boven het hoofd, want dat is hier wel het geval,en als ie hier niet meer gewenst zou zijn, dan zouden zn vrienden uit de gemeenteraad hem wel aan een soortgelijk baantje helpen aan de andere kant van nederland. Dit is gewoon `schandalig de hele gemeenteraad moet lekker opzouten, dit is waar ons belastingeld aan besteed wordt door de bobo s van den helder ( helderse maffia)