Advertentie

Hoogeveen prikkelt bevolking met milieustellingen

'De gemeente moet mij precies kunnen uitleggen hoe ik milieubewuster kan leven.' Eens of oneens. Het gemeentebestuur van Hoogeveen probeert met dertien van dergelijke stellingen over het milieu om de bevolking te prikkelen om zich te verdiepen in lokale milieukwesties.

11 maart 2008

'Door te stemmen op de stellingen kunnen Hoogeveners hun visie geven op het milieu en het beleid dat de gemeente moet voeren', staat op de gemeentelijke site. Hans Alting, communicatiemedewerker van de gemeente, nuanceert de invloed van het enquêteresultaat. 'De stellingen zijn geen inspraak. Maar we hopen dat zij inwoners prikkelen om zich te verdiepen in de milieuvisie van de gemeente.' Tot tien april is er inspraak mogelijk op de gemeentelijke Milieuvisie: Op weg naar een duurzaam Hoogeveen.

 

De Milieuvisie bestaat uit twee delen. In het eerste deel, van acht bladzijden, worden de ambities voor het gemeentelijk milieubeleid geformuleerd. Zo streeft de gemeente Hoogeveen naar een klimaatneutraal beleid, duurzaam waterbeheer en een actief communicatiebeleid voor milieuonderwerpen. Het tweede deel, van zestig bladzijden, beschrijft de achtergronden van de gemeentelijke milieuvisie. De klimaatverandering wordt uitgelegd, net als het belang van duurzaam waterbeheer.

 

'Wij hebben niet de illusie dat de mensen nu massaal dat tweede deel gaan lezen', zegt Alting. 'Maar als ze die stellingen beoordelen en die acht bladzijden met ambities tot zich nemen, is dat winst. Normaal reageren alleen milieuclubs op zo'n notitie.'

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie