of 59250 LinkedIn

Honderden 'fusie-Friezen' missen stempas

Hoewel de inwoners van Leeuwarden, De Friese Meren en Heerenveen vorig jaar november al hadden gestemd, missen ze toch hun stempas voor de verkiezingen morgen.
1 reactie

 Vele honderden Friese burgers hebben zich de afgelopen dagen bezorgd gemeld bij hun gemeente omdat ze geen stempas hebben ontvangen voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag. Leeuwarden, De Friese Meren en Heerenveen kregen meer dan duizend verontruste mensen aan de lijn, zo meldden de gemeenten dinsdag.

Herindeling
Die konden de bellers direct gerust stellen: in de betrokken gemeenten zijn nu geen verkiezingen. Die zijn in november vorig jaar al gehouden vanwege de herindeling in delen van de provincie. 


Verwarring
Volgens de gemeente Leeuwarden, waar alleen al zo'n 800 telefoontjes binnenkwamen, heeft een paginagrote advertentie van de rijksoverheid in de huis-aan-huisbladen, met de oproep toch vooral te stemmen, mede gezorgd voor de verwarring. ,,Die heeft mensen kennelijk op het verkeerde been gezet. Maar positief is dat de verkiezingen toch leven, alleen niet op het juiste moment'', aldus een woordvoerder van de Friese hoofdstad.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door secretaris PEL (secretaris) op
Hieraan kun je meteen het niveau afmeten van dit soort stemvee... Men moet blij zijn dat er in deze gemeenten geen verkiezingen zijn. Van ergernis over het geblaat en geschreeuw van de landelijke figuren op tv hen maar snel weggezapt... Geschift circus...