Advertentie

Homo's voelen zich terecht onveiliger

Homo's voelen zich onveiliger dan hetero's en uit cijfers blijkt dat dat terecht is. Homo's blijken tweemaal zoveel met geweld te maken dan hetero's.

24 juni 2013

Homoseksuelen voelen zich onveiliger en zijn ook daadwerkelijk vaker slachtoffer van criminaliteit dan heteromannen en -vrouwen. Ook voelen homo’s zich vaker respectloos behandeld dan hetero’s. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2012 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), daarin is vorig jaar voor het eerst specifiek naar de veiligheidsbeleving van homoseksuelen gevraagd.

Twee keer meer geweld

Drie op de tien homoseksuelen had vorig jaar te maken met criminaliteit, van de hetero’s deed ongeveer 20 procent vorig jaar aangifte van een strafbaar feit. Homo’s hebben twee keer zo vaak met geweld te maken. Vandalisme en vermogensdelicten, zoals diefstal en inbraak kwamen bij homoseksuelen anderhalf keer vaker voor.
 
Onveilig voelen 

30 procent van de lesbiennes voelt zich in haar eigen wij wel eens onveilig, tegenover 22 procent van de heterovrouwen. Van de homoseksuele mannen voelt 22 procent zich onveilig, tegenover 13 procent van de hetero’s.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
's nachts uitgaan, kom je meer geweld tegen en inbrekers weten er wel raad mee, zo'n onbewaakt huis.



Zo, ook weer verklaard.
Advertentie