of 59250 LinkedIn

Hilversum voorbereid op incidenten bij media sinds 'Parijs'

Dat zei de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes donderdagavond op een persconferentie in het gemeentehuis, na de korte gijzeling in het studiogebouw van de NOS door een 19-jarige man uit Pijnacker.

Gemeente en politie in Hilversum waren voorbereid op mogelijke geweldsincidenten op het Mediapark. Dat zei de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes donderdagavond op een persconferentie in het gemeentehuis, na de korte gijzeling in het studiogebouw van de NOS door een 19-jarige man uit Pijnacker. 

Broertjes: beveiliging verder verbeteren

Na de aanslag bij het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo voerde Broertjes gesprekken met de NOS en RTL over de veiligheid van de werknemers op de redacties. 'Het is van groot belang dat journalisten in rust en veiligheid hun werk kunnen doen.' De beveiliging op het Mediapark is niet adequaat gebleken, zei Broertjes. Nader moet worden onderzocht hoe de gewapende man het NOS-gebouw kon binnenkomen. In gesprek met de omroep zal Broertjes bekijken hoe de beveiliging kan worden verbeterd, 'zodat dit niet meer kan gebeuren.' 


Mediateam bij politie opgericht

Broertjes noemde het optreden van de Hilversumse politie wel adequaat. Na Parijs is een speciaal mediateam opgericht bij de politie in de omroepgemeente. Mede daardoor kon de politie donderdagavond snel ter plaatse zijn en de verdachte overmeesteren zonder dat er slachtoffers vielen. Ook wordt sinds de aanslag in Parijs extra gesurveilleerd op het Mediapark, zei Broertjes. De Hilversumse politie was "in verhoogde staat van paraatheid" sinds Parijs, aldus de burgemeester. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hor op
@ j versluis

Pliessie meer vuurkracht, en dan?
Als de lieve jongen kwade bedoelingen had gehad was iedereen in het mediapark er an..
Door j versluis op
"Gemeente en politie waren voorbereid op mogelijke geweldsdelicten": dat is onzin want de werkelijkheid lijkt daar helemaal niet op. Één enkele man met één enkel (namaak-)pistool kwam zonder problemen binnen.
Ik moet wel zeggen dat die pakweg 5 of 6 agenten die naar binnen renden en van héél dichtbij hun pistolen op dat jochie richtten grote helden zijn. Als men mij opgedragen had dat te doen dan zou ik geweigerd hebben. Ik denk nl. dat die agenten niet wisten hoe hij bewapend was. Dit was de eerste terrorist ooit die slechts een (namaak-)pistool had. Terroristen zijn anders ALTIJD gewapend met – automatische - Kalashnikovs (AK-47s) en dikwijls nog met bommen. Dat ventje had dan met gemak al die agenten kunnen doden ver vóór zij met hun armzalige dienstwapens met succes op hem hadden kunnen schieten. De reikwijdte van een Kalashnikov is vele malen die van een pistool. Met een pistool is het practisch onmogelijk iemand op 25 m afstand te raken. Pas bij 20 m wordt die kans groter. Vraag: waarom is onze politie zo slecht bewapend??? Degene die daarvoor verantwoordelijk is had best de dood van deze moedige mannen op zijn/haar geweten kunnen krijgen. Hij/zij is niet geschikt voor deze enorm belangrijke functie. De politie moet onmiddellijk VEEL meer “fire power” krijgen!
Door Hor op
Gisteravond zowat anderhalf uur geen Pvda propaganda op net 1 en 2, voor het eerst sinds 1970.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Het was een moedige actie van de Hilversumse politie en achteraf ook goed geslaagd. Ik heb me er alleen zeer over verbaasd dat het politiepersoneel er zonder kogelvrije helmen op af gingen. Als je niet weet wat je van de tegenpartij te verwachten hebt lijkt me dat nogal link. Waren de helmen vergeten? Heeft de politie überhaupt wel van deze helmen of was het geld op?
Door Henk Eleveld (interimmanager - adviseur) op
Daar waar de beveiliging 100% is begint het gebied waar elke organisatie kwetsbaar is. Beveilig het mediapark 100% en daarbuiten worden mensen gegijzeld om binnen te komen.

Eén man hou je misschien nog tegen, een groepje niet.

Gelukkig was dit een lieve terrorist met speelgoedwapen (je hoorde het al toen het op de grond viel). Maar al die glazen binnendeuren en die ene ingang naar de studio?

Gelukkig voor het 'mediateam' van de politie was het een lieve terrorist met een speelgoedwapen.
Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
Broertjes weet hoe een veer bij een ander te steken en als het te lang duurt ook bij zichzelf.