of 60715 LinkedIn

Heumen maakt adressen drugspanden actief openbaar

Adressen van drugspanden die een waarschuwing hebben gekregen worden door Heumen actief gepubliceerd. Dat moet grootschalige hennepkwekers ontmoedigen.

Adressen van drugspanden die een besluit of een waarschuwing opgelegd hebben gekregen worden door de gemeente Heumen actief gepubliceerd. Dat moet grootschalige hennepkwekers ontmoedigen.


Hennep in bedrijfspanden
Heumen moet een groene gemeente blijven, maar dan wel graag zonder cannabis. Burgemeester Paul Mengde van de gemeente Heumen zegt het met een knipoog, maar ziet wel redenen voor een wat restrictievere aanpak, die is vastgelegd in het nieuwe Drugsbeleid gemeente Heumen 2013. "In de gemeente Heumen is de afgelopen jaren nogal wat hennep aangetroffen in bedrijfspanden. Dat is niet goed voor het imago van Heumen en daar heb je bestuurlijke instrumenten voor nodig." Volgens Mengde waren er zeker drie incidenten waarbij er honderden tot duizenden hennepplanten tevoorschijn kwamen in panden op het bedrijventerrein Sluisweg. Eén keer zijn zelfs schoten gevallen.

Preventieve werking
Onderdeel van het sinds 1 augustus van kracht geworden drugsbeleid is dat waarschuwingen en sluitingen van panden op de gemeentepagina in het lokale huis-aan-huisblad worden gezet, evenals op de gemeentelijke website. Zowel de toekomstige huurders als de verhuurder zijn dan op de hoogte, is de gedachte, en daar gaat vooral een preventieve werking vanuit, denkt Mengde. "Je moet kort op de verbouw zitten. Dit geeft aan: de volgende keer bent u het haasje. En andere ondernemers op het bedrijventerrein zijn er blij mee, want hun panden dreigen anders in waarde te dalen."

Waterbedeffect
Heumen heeft het beleid afgestemd met buurgemeenten Beuningen en Wychen, want het opduiken van hennepplantages is geen lokaal probleem. "Je ziet door het beleid in de grote steden toch een soort waterbedeffect ontstaan."

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Rob jozee (Verhuur veilig specialist Nederland ) op
Als een eigenaar (verhuurder) opzettelijk handelt bij hennepteelt. Dan is zo, n melding op zijn plaats. Maar wat nu als de huurderscontrole niet goed verloopt tijdens de contractuele fase of een beheerder geen zorgverplichtingen vervult. Je zou eerder eens inzicht moeten zoeken wie komt huren en wie bemiddelt, doe je dit fout dan de nota?