of 64120 LinkedIn

Herindeling Hoeksche Waard jaar eerder

Niet per 2020, maar per 2019 moeten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen zijn gefuseerd. Dat hebben Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland besloten. Het herindelingsvoorstel is vrijdag aan Provinciale Staten aangeboden.

Niet per 2020, maar per 2019 moeten de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard zijn gefuseerd. Dat hebben Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland besloten. Het herindelingsvoorstel is vrijdag aan Provinciale Staten aangeboden.

Verdeeldheid

Uit de reacties op het herindelingsontwerp van zowel voor- als tegenstanders van de door de provincie opgelegde herindeling, blijkt geen steun voor uitstel van de fusiedatum. Een jaar uitstel betekent ook een jaar langer verdeeldheid. Al tien jaar wordt er gebakkeleid over de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard. Omdat Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen er zelf niet uitkwamen, heeft het provinciebestuur het heft in eigen hand genomen.

 

Beste oplossing

GS noemen het laten voortbestaan van de al jaren durende impasse schadelijk voor de Hoeksche Waard. ‘We hebben nogmaals goed gekeken naar alle argumenten en zijn van mening dat de vorming van één sterke gemeente Hoeksche Waard de beste oplossing is voor de uitdagingen waar het gebied voor staat', aldus gedeputeerde Rogier van der Sande (bestuur, VVD).

 

Regie

Volgens het provinciebestuur lopen de economische en sociale dynamiek terug. ‘Om de sociale en economische vitaliteit op peil te houden is het van cruciaal belang om de verbinding met en tussen inwoners, verenigingen, instellingen en ondernemers over het gehele eiland te versterken. Gelet op deze urgentie, gelet op de jaren voortdurende verdeeldheid en gelet op gemaakte afspraken over verdere besluitvorming, was er geen andere keuze voor de provincie dan in deze complexe situatie de regie te nemen’, aldus GS in een verklaring. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Marquis de Canteclaer op
Waarom is GS gebrand op een andere kaart?
Er is niks mis met die mooie Hoekse Waard.
Kijk de burger wil in de wijziging niet mee
maar luisteren , ho maar door die VVD
wellicht krijgt ook dit in maart een staart...

Vacatures

Van onze partners