of 60775 LinkedIn

Hennepknipperij geen reden voor huisuitzetting

Een hennepkwekerij is reden voor een woningcorporatie om bewoners hun huis uit te zetten, maar een hennepknipperij is dat niet, heeft de rechtbank in Den Bosch geoordeeld.
8 reacties

Een hennepknipperij kan voor een woningcorporatie geen reden zijn om iemand uit zijn huurhuis te zetten. De kantonrechter in Den Bosch heeft dat geoordeeld in de zaak van een gezin uit Oudheusden.

Geen gevaren
Anders dan bij een hennepkwekerij doen zich geen gevaren zoals waterschade en brand voor, oordeelt de rechter. Bovendien was er in dit geval geen overlast, aldus de uitspraak.

Negatieve uitstraling
In de kelder van het huis in Oudheusden werd op 18 september een professionele hennepknipperij aangetroffen. Het hele gezin met drie kinderen werd aangehouden. 
Woningcorporatie Woonveste wilde het gezin uit huis zetten omdat de knipperij deel uitmaakt van het kweekproces en vanwege de negatieve uitstraling in de buurt.

Voordeel bewoners
Advocaat Marlous Weerts van Woonveste zegt dat de rechter voor het eerst heeft geoordeeld in het voordeel van de bewoners. In een vergelijkbaar geval oordeelde de kantonrechter in Breda nog in het voordeel van de woningstichting.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Evert op
Is Heusden mag alles. Heb je daar een droom dan doet je die toch gewoon laten uitkomen. Prima plek om te wonen en werken daar in Heusden.
Door A. Willemsen op
@MeeeEns
Je begrijpt er duidelijk helemaal niets van. Ik heb geen baas zoals jij beschrijft, maar die heeft er niks mee te maken dat de politie in Nederland niks mag waardoor misdaad hier blijft lonen. Als je de politie probeert in te schakelen zijn ze van goede wil, maar zij zijn met handen en voeten gebonden aan allerlei regeltjes waar de criminelen mooi gebruik van maken. Alle poltici beloven dit soort zaken aan te pakken maar er gebeurt niets. Dat is mijn punt, dus begin niet over graaiende topbestuurders e.d. want dat is een hele andere discussie.
Door MeeEens (ambtenaar) op
Door A. Willemsen op 28 februari 2013 14:47

heeft u ooit gedacht aan uw directeur en hoe deze met u omgaat, deze heeft medelijden met u als hij u geen loonsverhoging geeft omdat het slecht gaat met het bedrijf maar de directeur wel een bonus krijgt. ofdat hij u ontslaat om winstmaximalisatie te bereiken. en
u wordt straks nog crimineel want met mijn normale baantje en het netjes betalen van belastingen en normale gedrag wordt het steeds moeiljiker om rond te komen. Gek he, dat ik me heb voorgenomen NOOIT meer te gaan stemmen.

en dat komt door de criminelen in nederland, of door ons criminele politiekbestel (de Roverheid). volgens mij geeft u de verkeerde mensen de schuld.....

ok, gaat niet voor de grote criminelen op, maar wel voor de kleintjes.
Door A. Willemsen op
@Tamso, ik ben ook voor legalisering, dan hou je er zicht op en is het financieel niet interessant. Maar jij hebt makkelijk praten. Zelf heb ik zulke lui in mijn straat wonen. Al;s je wilt ruilen graag. Mijn twee kinderen durf ik niet zonder toezicht te laten spelen op het pleintje voor ons huis door dit uitschot. Wat is er dan zielig aan mijn reactie? Je bent wel heel erg kort door de bocht en weet blijkbaar totaal niet waar je het over hebt. Ik zou zeggen, kom maar eens een paar weken bij mij wonen en dan praten we weer verder.
Door tamso op
Zielige reactie's weer.Wiet is een geneesmiddel.Met wiet je produkten kan vervangen,wat nu door olie gemaakt word.Omdat de olie concerns een algemeen verbod opeisten,de wiet illigaal werd.Politici zijn muppets van olieconcerns en hebben daarom die wet aangenomen.Is het dan daarom crimmineel.Ik zeg legaliseer het,en de criminaliteit verdwijnt.
Door Frederik (Independent Logistics Supply Chain Professional) op
Rechter heeft goed beslist, is niet als bedrijf aan te merken.
Valt onder thuiswerk, thuiskapper dus.
Door Martin op
Inderdaad, ongelooflijk! Als dit een professionele hennepknipperij betreft, horen zulke activiteiten per definitie al niet thuis in een "normaal" woonhuis in een normale woonwijk. Zij zijn bovendien in strijd met het bestemmingsplan, want een woonhuis is geen bedrijfspand, en op die grond kan de burgemeester ook ingrijpen. Af en toe vraag ik mij af waar sommige kantonrechters hun opleiding genoten hebben!
Door A. Willemsen op
Ongelooflijk. Hele buurten worden geterroriseerd door dit soort types, hele straten plukken de wrange vruchten van dit soort besluiten. Ze zijn bezig met criminele activiteiten en horen dus achter de tralies en niet in een woonwijk met kleine kinderen. Dit trekt onguur volk aan die de handel rondbrengt en doorverkoopt. Dit soort types zijn een gevaar voor hun omgeving met het asociale gedrag wat daar bij hoort. Ze hebben letterlijk schijt aan alles en iedereen en vernietigen de levens van de verslaafde medemens en hun familie. En dan mogen ze er niet uitgegooid worden? Ik wordt straks nog crimineel want met mijn normale baantje en het netjes betalen van belastingen en normale gedrag wordt het steeds moeiljiker om rond te komen. Gek he, dat ik me heb voorgenomen NOOIT meer te gaan stemmen.