of 59206 LinkedIn

Henk Bres ziet opnieuw af van zetel in Haagse raad

Henk Bres komt niet in de gemeenteraad van Den Haag. De bekende Hagenees heeft afgezien van een raadszetel voor de PVV, als opvolger van de overleden Willie Dille. Het nieuwe raadslid is Sebastian Kruis. Hij is woordvoerder van partijleider Geert Wilders en blijft dat ook doen naast zijn raadslidmaatschap.
3 reacties

Henk Bres komt niet in de gemeenteraad van Den Haag. De bekende Hagenees heeft afgezien van een raadszetel voor de PVV, als opvolger van de overleden Willie Dille. Het nieuwe raadslid is Sebastian Kruis. Hij is woordvoerder van partijleider Geert Wilders en blijft dat ook doen naast zijn raadslidmaatschap.

Fractievertegenwoordiger

Bres kreeg landelijke bekendheid door zijn deelname aan tv-programma's. Het is de tweede keer dat hij afziet van een raadszetel. Dat deed hij na de gemeenteraadsverkiezingen in maart ook. Bres was toen lijstduwer van de PVV en werd met voorkeursstemmen gekozen. Uiteindelijk besloot hij fractievertegenwoordiger te worden en ging de raadszetel naar Dille. 'Mijn vrouw Corretje en ik hebben het er wel over gehad tijdens onze vakantie in Oostenrijk. Maar ik wil liever de mensen op straat helpen en niet urenlang vergaderen', liet hij maandag weten via de PVV.

 

Dood Willie Dille

Willie Dille (53) maakte begin augustus een einde aan haar leven. Kort voor haar dood had ze een filmpje op Facebook gezet, waarin ze zei dat ze was ontvoerd, verkracht en mishandeld door een groepje moslims. Ze zei dat collega-raadslid Arnoud van Doorn, een ex-PVV'er die zich tot de islam heeft bekeerd, erachter zou zitten. Dille zat van 2010 tot 2012 in de Tweede Kamer. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Cornelis op
Misschien had Henk Bres dan beter hulpverlener of vrijwilliger kunnen worden in plaats van zichzelf op de kieslijst te laten zetten.
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
De urenlange vergaderingen vinden met name plaats in de commissievergaderingen en daar mogen ook de fractiemedewerkers het woord voeren. Nu is Den Haag ná Utrecht en Rotterdam de 3e stad in Nederland die steeds meer geïslamiseerd wordt.
Door Daan op
Landelijke bekendheid....

... altijd minimaal 10 punten aftrek....

Ik durf de stelling aan dat iedereen die 'landelijk bekend' is, of 'BN'er', een enorme idioot is.

Bekend ben je namelijk bij 'het grote publiek'. En daarvan weten we inmiddels hoe het selecteert...