Advertentie

Helmond moet uitkering verdachte ex-wethouder hervatten

De voormalig wethouder werd in 2015 gearresteerd en zat een paar dagen vast. Tielemans wordt ervan verdacht dat hij geld van zijn voormalige politieke partij heeft uitgegeven voor zichzelf. Bovendien zou hij steekpenningen hebben aangenomen. De strafzaak tegen hem begint volgende maand. De wethouder kreeg wachtgeld tot hij volledig arbeidsongeschikt raakte.

29 juni 2018

Helmond moet de uitkering aan de verdachte ex-wethouder Peter Tielemans hervatten. De rechter heeft dat bepaald in een kort geding dat Tielemans had aangespannen tegen de gemeente omdat de uitkering vanwege beschuldigingen over misbruik van gemeenschapsgeld in april is stopgezet.

Steekpenningen
De voormalig wethouder werd in 2015 gearresteerd en zat een paar dagen vast. Tielemans wordt ervan verdacht dat hij geld van zijn voormalige politieke partij heeft uitgegeven voor zichzelf. Bovendien zou hij steekpenningen hebben aangenomen. De strafzaak tegen hem begint volgende maand. De wethouder kreeg wachtgeld tot hij volledig arbeidsongeschikt raakte. Tielemans zegt in acute geldnood te raken omdat hij amper andere inkomsten heeft.

Nog geen definitief oordeel

De rechter oordeelt dat nog niet definitief is vastgesteld dat de wethouder strafbare feiten heeft gepleegd en zichzelf heeft verrijkt. Hij bepaalde daarom dat de maandelijkse uitkering van 3673 euro moet worden blijven betaald tot er een beslissing is genomen in de bodemprocedure. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie