Advertentie

Hells Angel kan geen ambtenaar zijn

Ambtenaren die tevens lid zijn van motorclubs als Hells Angels of Satudarah, zullen in Amsterdam worden gedwongen hun lidmaatschap op te geven. Anders loopt hun baan gevaar.

19 januari 2013

Amsterdamse ambtenaren die lid zijn van motorclubs zoals Hells Angels of Satudarah kunnen binnenkort een gesprek verwachten met hun baas. De gemeente wil dat zij hun lidmaatschap opgeven. Weigeren ze dit dan riskeren ze ontslag.

Publieke functie en outlawbiker
Een woordvoerder van de gemeente heeft zaterdag een bericht hierover in De Telegraaf bevestigd. Burgemeester Van der Laan vindt een publieke functie en lidmaatschap van clubs van zogeheten outlawbikers onverenigbaar. Voorzover bekend zijn drie ambtenaren in dienst van de gemeente Amsterdam lid van een dergelijke motorclub. Zij krijgen eerst de mogelijkheid zelf actie te ondernemen, door hun lidmaatschap op te zeggen of ontslag te nemen.

Dienstverband beëindigen
Als dit niet gebeurt, neemt de gemeente zelf het heft in handen. ,,De gemeente gaat dan de juridische mogelijkheden verkennen om het dienstverband van diegene te beëindigen'', aldus de woordvoerder.

De gemeente Amsterdam voelt zich in de aanpak van outlawbikers onder gemeenteambtenaren gesteund door minister Opstelten van Justitie en Veiligheid. Die kondigde vorig jaar aan een offensief te starten tegen 'outlaw' clubs, die ook bekend staan als de 1 procent motorclubs. Politie, justitie, lokale en landelijke overheidsdiensten werken hierbij nauw samen.

Reacties: 20

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Paul Coret / Adviseur
kenmerkend voor de Gemeente Amsterdam. Integriteit geldt alleen voor het voetvolk en de schoonmaker. Gewezen gemeentesecretaris Gerritsen heeft de oplage van een boek, geschreven door een medewerker van de bestuursdienst, opgekocht. A Raison van 75.000 euro. Saillant detail is dat het ging over een denkbeeldig kantoor, maar was natuurlijk de eigen bestuursdienst waar een aantal medewerkers door het slijk werden gehaald. Een goed lopende beoordelingscyclus kent men in de Gemeente niet, dus gaat het zo. Momenteel schrijft vriend Gerritsen als directeur bureau jeugdzorg ellenlange colums hier op BB.
T van der Voort
ps. de 75k kwamen uit het budget van de bestuursdienst, dus belastinggeld.
Ravenzwaai
Zijn er nu nog mensen die zich afvragen waarom een ambtenaar een zwaardere ontslagbescherming nodig heeft dan een medewerker in het bedrijfsleven?

De hier geetaleerde politieke profileringsdrang van dhr van der Laan is denk ik genoeg argument......
Simon Stompetoren / Ambtenaar
Wat een onzin zeg! Zolang een lidmaatschap van de Hells Angels, Satudarah of wat voor club dan ook niet verboden is voor elke Nederlander kan dit gewoon niet verboden worden.

Nog een kabouterstapje verder en dan is het al verboden om lid te zijn van een politieke partij die niet in het plaatselijk college zit.



Ik begrijp de zorg wel van de politiek, maar dit probleem moeten ze toch echt op een andere manier aanpakken en oplossen.
S.H. Luimstra / beleidsmedewerker
Als ze onze status aparte willen afnemen moeten ze ook accepteren dat we 'normale Nederlanders' zijn, met alle rechten. Ook lidmaatschap van een willekeurige vereniging.



Anders is deze opvatting een bewijs dat ambtenaren een apart slag werknemers is.
Willem
Beste Simon,

Ieder weldenkend mens weet dat de genoemde clubs echt geen gezelligheidsmotortourclubs zijn. Dat leden van dat soort "verenigingen' niet op gevoelige posten horen te zitten, vind ik niet meer dan normaal.
True
het beroepsverbod is een socialistische uitvinding.
Janet / beleidsadviseur
En dat is dus het einde aan de vrijheid in Nederland. Beroepsverboden. Wedden dat dit steeds verder gaat? Zolang je gewoon lid van een club bent en geen strafbare feiten doet zou dit toch gewoon moeten mogen? Het wordt hier almeer een politiestaat. Wanneer mogen we ook geen lid meer van een politieke partij zijn, een zwemclub\?
Paul / projectleider
Tja, gaat ze niet lukken in A'dam. Iets met mensenrecht.

Kan alleen als iemand op een gevoelige functie zit en je daar consistent integreteitsbeleid beleid op voert.



Ergo dat geldt maar bij voorbaat voor een zeer beperkt aantal functies
Roel
Angstreacties zijn een graadmeter voor de kracht van een systeem. En ambtenaren die sexclubs, coffeeshops of voetbalcantines bezoeken moeten daar maar vast rekening mee houden.
Jose / ambtenaar
ik stel voor om ook die ambtenaren te ontslaan die bv. de volkskrant of de telegraaf lezen; of zij die lid zijn van een politieke partij; soms heb ik de idee dat zo'n politieke partij meer een criminele organisatie is dan een politieke partij; ik weet ook nog een goeie: het is als ambtenaar verboden blauwe ogen te hebben of je mag geen ambtenaar zijn als de eerste letter van je voornaam met een X begint.
Joris / ambtenaar
Als ze zo strikt de regels ook zouden hanteren voor de andere Hells Angels, ik bedoel die in het nette pak met stropda, want m.i. zijn dat de grootste boeven, dan mag het. Waar is nog een betrouwbare bestuurder? voorbeelden: prov.Noord Holland, van Rey in Roermond, ex-burgemeester de Vries in Lingewaard. Neen, ga eerst de gangen maar na van die zogenaamde nette bestuurders!
Jose / ambtenaar
de meeste ambtenaren hebben een eed of gelofte afgelegd; daarnaast moet je iets onoirbaar hebben gedaan eer je kan worden ontslagen; er moet een zg. dossier zijn opgebouwd (als individu moet je de wet hebben overtreden of er moet een integritietskwestie zijn); de uitlating van de burgemeester verleidt mij om een deze dagen lid te worden of zelf een motorclub op te richten.
pieter / wegkijker
Je kunt dit volgens de bekende ambtelijke reflexen of heel juridisch gaan benaderen. Feit blijft dat de angels en satudarah niet bepaald een positief imago hebben., Hun intimidatie is hun handelsmerk. Ik denk dat je snel te maken krijgt met integriteit en dat soort zaken.
Cor / beleidsmedewerker
Het is het OM nog steeds niet gelukt om de Hells Angels verboden te krijgen als criminele organisatie.

Wat is de wettelijke basis om haar leden te weigeren als ambtenaar? Het lijkt erop dat Amsterdam er outlaw-methoden op nahoudt!
O. ten Hove
Is Eberhard van der Laan wel een jurist? Straks zegt hij dat ambtenaren die lid zijn van de Smurfen niet als ambtenaar kunnen functioneren. Het OM heeft nog nooit kunnen aantonen dat het misdadige organisaties zijn, en dan denkt Van der Laan dat wel te kunnen. Deze jurist weet blijkt dus niet te weten dat Nederland een rechtsstaat is. Met deze actie toon Van der Laan niet alleen aan dat hij als burgemeester ongeschikt is, maar diskwalificeert hij zich ook als burgemeester. Zielig, en jammer voor de PvdA...
Pijn Acker / niet-elite burger
Dit verbaast toch niemand. Is nl. gebruikelijke reactie van een PvdA-er: Ieder andersdenkende werk je 'r uit.

Lees ook eens wat stoere bink, gitarist en staatssecretaris voor 1 maand, Co Verdaas daarover zegt (pag. 2): "Als mijn drummer PVVer was geweest, had ik hem eruit geschopt".

http://www.pvda.nl/data/catalog/13/3478/4/Rood20 …
Mr.D.F.G.A. ten Holt
Hells Angels en Saturdurah kunnen zich tot een Mr. richten.

Dit kan ècht niet.



D. ten Holt.
pieter / wegkijker
wat een sympathie voor deze clubs ineens. Binnen de ambtenarenwereld hebben ze kennelijk veel support.
True
Socialisme en grondrechten, een onmogelijke combinatie.
Advertentie