of 62812 LinkedIn

Heijmans dient ontslag in als burgemeester Weert

Jos Heijmans heeft zijn ontslag ingediend als burgemeester van Weert. Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt op Facebook. Heijmans zegt daarmee de eer aan zichzelf te houden.
1 reactie

Jos Heijmans heeft zijn ontslag ingediend als burgemeester van Weert. Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt op Facebook. Heijmans zegt daarmee de eer aan zichzelf te houden.

Motie van wantrouwen
De gemeenteraad van Weert nam op 3 juni een motie van wantrouwen aan tegen Heijmans. Bij het aannemen van de motie deed de raad ook een aanbeveling tot ontslag van Heijmans als burgemeester. D66'er Heijmans had zich eerder al ziek gemeld.

Onaanvaardbaar

Volgens de raad heeft Heijmans de gemeenteraad stelselmatig ondermijnd in zijn controlerende taak. Met name Heijmans' handelen bij het toekennen van zogenoemde COA-gelden voor vluchtelingen en asielzoekers vindt de raad niet integer en onaanvaardbaar.

Schijn van belangenverstrengeling
De gemeenteraad nam de motie aan op grond van een onderzoeksrapport naar het handelen van Heijmans bij het toekennen van die COA-gelden. Het rapport constateerde dat Heijmans geen mandaat had om dat te doen. Ook wekte hij de schijn van belangenverstrengeling door subsidie toe te kennen aan een stichting waarvan hij zelf voorzitter was. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Southern Comfort op
'Het integriteitsrapport dat het bureau Berenschot opstelde over de Weerter burgemeester Jos Heijmans is ‘in de functie van leerstelling’ ook ‘de moeite waard voor bestuurders elders’. Dat stelt gouverneur Theo Bovens in een reactie op het stuk dat dinsdagavond openbaar werd gemaakt. De Limburger, 6 juni jl.

Elders is natuurlijk het resterende deel van Limburg.