of 63946 LinkedIn

Hans Smolders stopt omwille gezondheid

Het omstreden Tilburgse raadslid Hans Smolders stopt ermee. Zijn partij Lijst Smolders Tilburg (LST) doet niet mee aan de raadsverkiezingen in maart. Smolders heeft dit zondag bekendgemaakt.
8 reacties
Het omstreden Tilburgse raadslid Hans Smolders stopt ermee. Zijn partij Lijst Smolders Tilburg (LST) doet niet mee aan de raadsverkiezingen in maart. Smolders heeft dit zondag bekendgemaakt.
Onbekwame politiek
Hij zegt te stoppen omdat hij in toenemende mate last krijgt met zijn gezondheid. Hij schrijft zijn gezondheidsklachten toe aan de 'onbetrouwbare en onbekwame politiek'.

Rechercheonderzoek corruptie
Tegen Smolders loopt een rechercheonderzoek wegens corruptie. Hij zou een projectontwikkelaar die in Tilburg het grootste winkelcentrum van Nederland wilde bouwen om een gunst hebben gevraagd. In de afgelopen raadsperiode werd hij al eens veroordeeld omdat hij uit vertrouwelijke stukken had gelekt.

Vreeman
Smolders verwierf landelijke bekendheid als de chauffeur van Pim Fortuyn. Hij was kortstondig Tweede Kamerlid voor de LPF. Smolders was in Tilburg aanvoerder van de oppositie tegen burgemeester Ruud Vreeman die in oktober noodgedwongen vertrok.

5 zetels in 2006
LST debuteerde in 2006 in de gemeenteraad van Tilburg met vijf zetels. Ook vicefractievoorzitter Peter van den Hoven van LST liet zondag weten de Tilburgse politiek voor gezien te houden.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door RWindt (machteloze burger) op
Hij had het lef de moordenaar te helpen inrekenen. Men was toen doodsbenauwd dat dit een Moslim was. Was Smolders er niet geweest dan had men nog lang in benauwdheid kunnen zitten daarover, met alle maatschappelijke onrust daar bovenop.

Hij heeft het lef om uit vertrouwelijke stukken te lekken. Niet uit eigen gewin.
Ben je wel integer als je je mond houdt voor de "lieve rust en vrede" tot de zaken niet meer binnenkamers te houden zijn? Dat vervolgens weer de zoveelste dure commissie moet vaststellen dat er wanbeleid heeft plaatsgevonden en belastinggeld over de balk is gesmeten?
Dat is de trend al jarenlang!

Die vermeende corruptie was vermoed ik ook een poging om een beerput te openen.

Maar ja, de politiek is benepen. Niet te vies om karaktermoord (zoals ook bij Fortuyn) te plegen en er zijn altijd burgers die mee willen doen. Dat zijn ziekmakende dynamieken voor mensen met groot verantwoordelijkheidsgevoel!
Ook bij Fortuyn werd ruimhartig WO II erbij gehaald.
Door jan burger op
De linkse media maakt je wel omstreden. En dat is het leipe in ons landje, inhoudelijk (vrijwel) geen bijdrages meer, maar veel oneliners en vorm en poppetjes. Tja, onderwerpen op sociaal-economisch terrein zijn niet interessant genoeg, maar de hervormingen gaan wel geruisloos door.
Door Plafond (pm) op
@fons
Inderdaad, voor socialisme is geen enkel excuus.
Door Kees Cornelder (strateeg) op
Dat Hans Smolders openhartigheid, wijs en niet-wijs, beschouwt als andere vorm van gelijk-hebben, dat is tot daaraan toe.
Maar dat hij verwacht zou hebben dat hierdoor géén tegenwind zou ontstaan, en fors, dat is tamelijk naïef.
Of is zijn terugtrekken een vlucht naar voren, in verband met uitkomsten van een justitieel onderzoek dat naar hem is ingesteld?
Door fons (adv.) op
Intens triest om op de vroege maandagochtend direct met namen als Hitler en Goebbels te wapperen.
Een "democratische" verkiezing is nooit een rechtvaardiging voor de vestiging van een onmenselijk regiem.
Nogmaals erg triest om elkaar zo te bejegenen.
Door Plafond (pm) op
Als je in Nederland een ultra-linkse moordenaar inrekent ben je dus "omstreden".
Door K. Mathei op
Nou, mijnheer Van Amsten, kan het zijn dat deze personen gewoon 'omstreden' (=waarover getwist wordt) zijn ? Ook Adolf Hitler was democratisch gekozen, en volgens uw definitie, om dat feit dus 'niet omstreden'. Zijn "voorlichter" Goebbels zal het inderdaad roerend met u eens zijn. Hoeveel dictators zijn er niet democratisch gekozen ? Uitspraak van Hitler: ik zal de democratie gebruiken, om de democratie te vernietigen.
Maar ja, als de rechtse partijen het in de peilingen goed doen, hebben ze opeens heel veel "fans" die ook een graantje mee willen pikken. Kijk maar naar de LPF lijst toentertijd.
Door Pieter van der Amsten (Voorlichter) op
Opmerkelijk dat "omstreden" direct in de eerste zin. Let maar eens op ,de pers gebruikt dit altijd als het over de rechterkant van het politieke spectrum gaat: Fortuyn, LPF-achtigen, Berlusconi, Haider. Allemaal democratisch gekozen, maar toch allemaal omstreden.