of 64231 LinkedIn

Halsema gaat gedragscode semipublieke sector opstellen

Femke Halsema wordt voorzitter van een commissie die een gedragscode gaat opstellen voor behoorlijk bestuur in de semipublieke sector.
11 reacties

Een commissie onder leiding van Femke Halsema gaat een gedragscode opstellen voor ,,behoorlijk bestuur in de semipublieke sector''. Dat staat in een brief die minister Henk Kamp (Economische Zaken) woensdag aan de Tweede Kamer stuurt.

Maatschappelijk verantwoord handelen
De commissie gaat ook het kabinet adviseren hoe er gesproken kan worden over maatschappelijk verantwoord handelen in deze sector, waarin bijvoorbeeld woningcorporaties en onderwijsinstellingen zich bewegen. ,,Een gebrek aan vertrouwen belemmert het functioneren van de semipublieke sector. Het is daarom goed dat er een gedragscode komt'', aldus Kamp. Hij hoopt dat door de gedragscode instellingen zelf gaan nadenken hoe dat vertrouwen hersteld kan worden.

Kwaliteit sempublieke sector hoog
Anderzijds benadrukt Kamp dat ,,de kwaliteit van onderwijs, zorg en huisvesting in Nederland hoog is''. Ook Doekle Terpstra, schrijver Maxim Februari en consultant Marco van Kalleveen zitten in de commissie, die de gedragscode voor 1 oktober klaar moet hebben. Halsema liet via Twitter dan ook weten dat ,,het een drukke zomer wordt''.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Kop op
De baantjescarrousel was een PvdA-uitvinding. Maar coalitiepartner VVD heeft hem ook ontdekt. Kamp (als minister een ramp) gaat een nietszeggend, maar goedbetaald, pretbaantje geven aan oud-politica Halsema. Een soort Tabaksblat 2 dus. Wat er met de code van Tabaksblat 1 is gebeurd ? Inderdaad, helemaal NIETS.

Vacatures

Van onze partners