of 63966 LinkedIn

Halsema: aanslag op De Vries is een ‘brute, laffe’ misdaad

Demissionair premier Mark Rutte noemde de schietpartij een ‘aanslag op de vrije journalistiek’.
6 reacties

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries vecht voor zijn leven. Dat zei de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema tijdens een persconferentie van de driehoek. Ze sprak van een ‘brute, laffe’ misdaad.

Zwaargewond
De Vries raakte bij een schietpartij in Amsterdam dinsdagavond zwaargewond. Op beelden die rondgaan op sociale media is De Vries duidelijk herkenbaar te zien met een bebloed gezicht. Hij ligt op zijn rug op de straat. Het schietincident gebeurde rond 19.30 uur in de Lange Leidsedwarsstraat, in de buurt van het Leidseplein. Daar zit de studio van RTL Boulevard, waar De Vries dinsdagavond aanwezig was.

Beelden
Politiecommissaris Frank Paauw meldde bij de persconferentie dat de politie drie verdachten heeft aangehouden in verband met de moordaanslag. Burgemeester Femke Halsema deed nogmaals een dringende oproep de beelden waarop Peter R. de Vries herkenbaar in beeld te zien is, en die op sociale media rondgaan, niet verder te verspreiden.

Vrije journalistiek
Demissionair premier Mark Rutte noemde de schietpartij een ‘aanslag op de vrije journalistiek’. Zijn gedachten gaan uit naar De Vries en zijn geliefden. ‘We hopen allemaal vurig, we bidden, dat hij deze aanslag overleeft’, zei de minister-president. Hij noemde de schietpartij ‘schokkend en niet te bevatten’.

Taghi
Het is onbekend of de schietpartij iets te maken heeft met grote strafzaken waarin De Vries een rol speelt of speelde. Wel is De Vries meerdere keren bedreigd. Recente dreiging zou uit het kamp van Ridouan Taghi komen. De Vries is adviseur van Nabil B., kroongetuige in het liquidatieproces Marengo rond vermeend topcrimineel Taghi. Advocaat Derk Wiersum, die B. eerder bijstond, werd in september 2019 doodgeschoten. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Rood Hesje (Zomerbol) op
@Keijzer: pr8ma dat De Wever in België woont. Moet ook vooral zo blijven want van die rechts-radicale gasten hebben we in het eigen land al meer dan genoeg.
Door Keijzer op
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/07/08/tz_selec …

Aanslag op Peter R. de Vries: hoe riskant is rol van spijtoptant? Uitleg door Vlaamse expert Dirk Leestmans


https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/07/08/bescherm …

Podcast met Vlaamse criminoloog Professor Cyrille Fijnaut over aanslag op Peter R de Vries en eerdere afrekeningen, plus zware criminaliteit in Nederland en België in het algemeen. Kritisch ook op Nederlands politiesysteem.

Voor de geïnteresseerden hoe deze Vlaamse experts naar gebeuren in Nederland kijken en vergelijken met BE.
Door Keijzer op
Eindelijk, eindelijk komt de burgermeester van Antwerpen, Bart de Wever vanavond (8 juli) bij OP1 aan tafel. Wie een integere, moedige top politicus en burgermeester wil zien en horen, kijk vooral! Hij neemt geen blad voor de mond en noemt de beestjes bij de naam, op basis van uitkomsten van objectieve onderzoeken. Hij zet moeiteloos door zijn ervaring en gedegen parate kennis over onderwerpen (vanavond over de mafiabendes en afrekeningen en drugs, kritische vragers, schaak en mat. Ook vanavond weer. Ik zou niet weten wie aan deze Bart de Wever als politicus kan tippen in Nederland, in België en in Europa.

De NPO (vergeet de P) ziet deze uitermate excellente burgermeester en politicus, niet of nauwelijks staan. Onbegrijpelijk en typerend tegelijkertijd. Hij is namelijk een centrum rechtse politicus, maar heeft dezelfde demonisering ondervonden als Fortuyn. Dat was schokkend en stuitend en dit in 2 buurlanden tegelijkertijd en heeft nog steeds een enorme deuk in mijn respect voor de politiek geslagen. In 2 landen een dergelijke cancel politiek en gebaseerd op valse aantijgingen uit concurrentienijd en de greep van het neo marxisme al 50 jaar op partijen ter linkerzijde, incl. voor groot deel christendemocratische partijen. Die neo marxistische stroming in West Europa en elders in het Westen, democratisch gezien, een disproportionele invloed heeft.

Bart de Wever zit bij OP1 aan tafel naar aanleiding van het neerschieten van de heer de Vries en praat over die hele problematiek van maffiabendes. Zeer intens en legt de vinger onomwonden op de zere plek. Dit probleem van maffia bendes kent men ook in Antwerpen. Het is wel sterk verschoven van Rotterdam naar Antwerpen. Hij werkt heel goed samen met de Rotterdamse burgermeester. Beiden burgermeester van grote Havensteden.

Bart de Wever is niet alleen burgermeester van Antwerpen, maar ook de politiek leider van in 2014 de grootste partij (centrum rechts) in Vlaanderen en ook in BE, de N-VA. Opgestart begin deze eeuw. Gelijk op met Fortuyn en springplank Rotterdam voor de een en Antwerpen voor de ander. Beide heren hebben opmerkelijke overeenkomsten, al zijn het volstrekt tegenovergestelde persoonlijkheden. Bart de Wever is tegen het gedoogbeleid van Nederland m.b.t. wiet. Het vormde de basis naar andere zwaardere vormen van drugs en netwerken en vele verslaafden. Het vrijgeven in Canada van wiet heeft de zaken daar verslechterd.

Bart de Wever en N-VA werden door een links blok van een waaier aan kleine linkse partijen en de christendemocraten, in de oppositie geforceerd als 2de partij bij de laatste verkiezingen van BE. Vlaams Belang werd de grootste. Zit zelf in een cordon sanitair en heeft slagkracht ontnomen aan N-VA en heeft zelf niet meer politieke slagkracht gekregen. Opmerkelijk overeenkomsten met coalitieonderhandelingen hier. Een links blok zit er hier niet in, maar keuze B zal het weer worden, zoals de vorige keer in NL en ook in BE. Hoe kun je N-VA/VVD isoleren op rechts en die vervolgens het vel over de neus halen. Nederland zou deze ervaren, moedige en integere politiek leider en burgermeester van Antwerpen, meer voor de camera's moeten halen en consulteren. Een zeldzame top politicus.
Door Ducky (Ambtenaar) op
Het is één van de vele in een lange lijst van in het openbaar gepleegde (brute) aanslagen op bekende en onbekende personen. De Vries is dan misschien tot nu toe de bekendste, maar verder is het helaas iets wat (te) vaak gebeurt. Dit moeten we de kop in drukken. Dit hoort niet thuis in dit land.
Door Keijzer op
@Hans Zijdeglans

Volledig met u eens. Om de haverklap afrekeningen.
Behalve dat al zolang sprake is van tekort mensen en middelen bij de politie, rechtbanken en veiligheidsdienst, zijn de open binnengrenzen en buitengrenzen zo lek als een mandje, door het project EU, bepaald niet behulpzaam geweest ook. De prijs voor vrij verkeer van personen- en goederen, zonder grenscontroles, is enorm hoog en niet alleen op het vlak van afrekeningen in het misdaadcircuit en vanuit al die concurrerende bendes overal vandaan.

De belastingbetalers nemen een heel stuk van de kostprijs van goederen noodgedwongen op zich en de factuur voor het gemakkelijk doorreizen van mensen binnen EU en naar EU.
Door Hans Zijdeglans op
Ik hoop dat het tij nog te keren is, maar niets wijst er op dat de overheid nog vat heeft of krijgt op deze maffia met o.a. hun mobiele martelkamers. In met name Amsterdam en Rotterdam kunnen het Mexicaanse proporties worden.