Advertentie

Haaksbergen gaat niet in beroep tegen uitspraak

De gemeente Haaksbergen legt zich neer bij de uitspraak van de rechter, dat er geen vergunning gegeven had mogen worden voor de stunt met de monstertruck.

04 november 2015

De gemeente Haaksbergen legt zich neer bij de uitspraak van de rechter, dat er geen vergunning gegeven had mogen worden voor de stunt met de monstertruck. Burgemeester Gerrit Jan Kok van Haaksbergen laat woensdag weten dat de uitspraak duidelijk is. Er vielen drie doden en 28 gewonden toen de stunt vorig jaar op 28 september mis ging en de monstertruck het toekijkende publiek inreed.

Getouwtrek
‘Deze uitspraak is duidelijk voor alle partijen. Het is belangrijk dat nabestaanden en gewonden weten waar ze aan toe zijn. Niemand is gebaat bij eindeloos juridisch getouwtrek’, aldus de burgemeester.

Aansprakelijk
De rechtbank in Almelo oordeelde streng over de verleende vergunning. De gemeente had helemaal geen inschatting van de risico's gemaakt voor de stunt en de vergunning was dus onterecht afgegeven. De slachtoffers van het drama gebruiken de uitspraak om de gemeente aansprakelijk te stellen voor de schade die zij hebben geleden. De uitspraak is in lijn met eerdere uitspraken van de gemeentelijke bezwarencommissie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Claims
Volgens de gemeente is nog niet helemaal duidelijk wat de uitspraak precies betekent voor de financiële claims. Het Waarborgfonds heeft al wel de eerste schade uitgekeerd aan slachtoffers en nabestaanden. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

August Biels / gewezen ambtenaar
Het zou ook te gek voor woorden zijn geweest als die gemeente zich zo bot zou opstellen: drie instanties die zich gelijkelijk oordelend hebben uitgesproken tegen dit wanbeleid, en deze bestuurlijke blunder.



Het zou de gemeente sieren om zonder te morren de geëiste schadevergoedingen en smartegelden uit te betalen. En zich verder met het schaamrood op de kaken in een heel ver en diep hoekje te gaan verschuilen.
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Dergelijke onsmakelijke evenementen moet je hoe dan ook willen.
Wim Vreeswijk / Belastingadviseur
Onze Gerrit Jan kan wellicht zeer binnenkort een ander baantje gaan zoeken......
Advertentie