of 59345 LinkedIn

Gros ambtenaren heeft moeite met PVV

Bijna zes van de tien ambtenaren hebben er problemen mee als ze onder een PVV-bestuurder moeten werken. Ruim één op de drie overweegt dan op te stappen.
Hans Bekkers 55 reacties
Bijna zes van de tien ambtenaren hebben er problemen mee als ze onder een PVV-bestuurder moeten werken. Ruim één op de drie overweegt dan op te stappen.

Enquête
Dat blijkt uit een enquête van Binnenlands Bestuur onder 3300 ambtenaren van Rijk, provincies en gemeenten. Bijna één op de drie ambtenaren (29 procent) geeft aan ‘veel moeite’ te hebben met een PVV ’er als politieke baas; drie van de tien zeggen er ‘een beetje moeite’ mee te hebben.

Hoe kleiner, hoe rechtser
Het grootst is de weerstand jegens de PVV onder ambtenaren die GroenLinks en PvdA stemmen. In de grote steden stemt blijkens de enquête 60 procent links van het midden. Hoe kleiner de gemeente, des te rechtser de voorkeur van de ambtenaar.

Lees hier het hele artikel uit Binnenlands Bestuur nr. 8 van 26 februari 2010 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door HENK (manager) op
Nog beter zou zijn ala alle ambtenaren zouden opstappen net zoals dat in Amerika de gewoonte is.
Dat het ambtenarencorps in Nederland voornaamlijk uit PvdA stemmers bestaat is geen geheim dus politiek en financieel een goede omtwikkeling.
Door Rob (ambtenaar) op
Het enige wat mij tegenhoudt om PVV te stemmen is hun standpunt t.o.v. Moslims. Een hele bevolkingsgroep wordt verantwoordelijk gehouden vvoor het gedrag van een minderheid. Als de PVV niet zo anti-moslim zou zijn, zou ik ook stemmen op de PVV. Ik vind dat de overheid eens heel veel klantvriendelijker moet worden en op heel veel ambtenaren mag bezuinigen. Ik denk dat 20% er gemaakkelijk uit kan. Stel de vraag maar voor jezelf: Als het je eigen bedrijg zou zijn, met hoeveel procent zou je dan minder aankunnen? Maar op kosten van onze belastingbetalende burgers is het makkelijk praten.
Ik weet dat dit standpunt niet breed gedragen wordrt onder ambtenaren, maar ik zie teveel in-efficientie.
Door Johan op
Ach natuurlijk! Onlangs op bijeenkomst over stemmen (machines vs. handmatig) nog een stoffige Haeghse ambtenaar horen zeggen dat je loyaal moet zijn aan het bestuur. Ook aan PVV vroeg ik hem? Mondje vol met tanden dus.
Ik heb moeite dat ik als baas heb de hautaine onbekwame PvdA en CDA bestuurders die voor mij op één lijn zitten met de PVV!
Door hans (ambtenaar met gewetensbezwaren) op
Volkomen begrijpelijk. PVV bestaat uit "jonge honden", zonder nauwelijks enige bestuurservaring in een gemeente.
Laat ze buiten het college, kunnen ze eerst ervaring opdoen als raadslid.
Door huisman (gemeente) op
Als deze ambtenaren dan hun woord houden zal dit wel makkelijk worden in het licht van de bezuinigingsronde. Het werk veranderd niet door de kleur van de bestuurder.