of 59206 LinkedIn

Gros ambtenaren heeft moeite met PVV

Bijna zes van de tien ambtenaren hebben er problemen mee als ze onder een PVV-bestuurder moeten werken. Ruim één op de drie overweegt dan op te stappen.
Hans Bekkers 55 reacties
Bijna zes van de tien ambtenaren hebben er problemen mee als ze onder een PVV-bestuurder moeten werken. Ruim één op de drie overweegt dan op te stappen.

Enquête
Dat blijkt uit een enquête van Binnenlands Bestuur onder 3300 ambtenaren van Rijk, provincies en gemeenten. Bijna één op de drie ambtenaren (29 procent) geeft aan ‘veel moeite’ te hebben met een PVV ’er als politieke baas; drie van de tien zeggen er ‘een beetje moeite’ mee te hebben.

Hoe kleiner, hoe rechtser
Het grootst is de weerstand jegens de PVV onder ambtenaren die GroenLinks en PvdA stemmen. In de grote steden stemt blijkens de enquête 60 procent links van het midden. Hoe kleiner de gemeente, des te rechtser de voorkeur van de ambtenaar.

Lees hier het hele artikel uit Binnenlands Bestuur nr. 8 van 26 februari 2010 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Okke (gewezen ambtenaar) op
Het is van de zotte om een democratisch gekozen partij al bij voorbaat weg te zetten, vooral als je dat relateert aan bijvoorbeeld de onbekwaamheid van het stadsbestuur van Den Haag. Waar de wethouders van linkse en rechtse signatuur lak aan de bevolking heeft. En een wehouder als Kool op zijn eigen kiezers spuugt.

Trek pas een conclusie wanneer je je niet met het beleid kunt verenigen, niet eerder. Want als de meerderheid van een bevolking voor de PVV kiest, dien je als ambtenaar loyaal te zijn.

Na vier jaar zijn er dan weer verkiezingen...

Door Plafond (pm) op
Gros ambtenaren stemt PvdA, de ergste antidemocratische beweging uit onze parlementaire geschiedenis.
Door erwin op
Werkelijk heel goed nieuws! Laat anti-PVVers de daad bij het woord voegen en direct opstappen, zodat de men meteen aan de taakstelling/bezuiniging kan voldoen.
Door Conradt J (Procesmanager) op
Vele Nederlanders zijn nog steeds zo naif. Vergelijken vaak de Bijbel met de Koran. Totaal misplaatst! Christus verkondigt de ultime Liefde en heeft nooit dodelijk geweld gepredikt, alleen maar ultime Liefde. Mohammed deed het wel, moord de vijand desnoods dus met bloedvergieten en hij vocht moordend zijn weg terug naar Mekka. hierover wordt er nooit gepraat, Laat de Moslims maar eerst dit punt afzweren. De Bijbel zegt bovendien ook zeer nadrukkelijk: christenen die moorden zijn naam-christenen en dat is dus het geval met o.a. de IRA en de Inquisiteurs van Rome destijds. Ware Christenen propageren de Liefde, Mohammed propageert de Jihad (de zgn heilige oorlog=wat een terminologie). Maar laat Nederland maar in slaap vallen. Gelukkig zijn er PVV aanhangers die wel bewust zijn van deze sluipmoordenaars. Ze fokken harder dan de Nederlanders!
Door LJB (beleidsmedewerker) op
Hierboven is het meer 8 van de tien die wel gewoon hun werk blijven doen. @ Gert Jan Tolberg heeft het goed vertaald, net als @P.
Door M Marshal (Consultant) op
Logisch dat ze zich niet prettig zullen voelen. Wat mij betreft moeten ze nu meteen opstappen, dan bewijzen ze ons allemaal een dienst omdat dan de bureaucratie zal afnemen. Met name op rijksníveau zitten er teveel pennenlikkers die de gemeenten alleen maar belasten met hun bureaucratische onzin!
Door Arie (Teamleider) op
Ik denk dat het aantal gewetensbezwaarde ambtenaren wel meevalt. De zittende bestuurders proberen natuurlijk met alle macht een nieuwe invloed te vermijden. Helaas wij zullen met z´n allen naar de democratie moeten luisteren. En ook de PVV dient op een goede manier ondersteunt te worden.
Door hedges (AO/IC medewerker afd. MO) op
Als ambtenaar word je geacht loyaal aan je bestuur te zijn. Daar moet je mee om kunnen gaan, het is "part of the deal". Zelf ben ik als GL-stemmer ooit weggegaan uit een gemeente met een overwegend zwaar christelijk bestuur, maar dat was mijn eigen keus en verantwoordelijkheid.
Door P op
Tja de ambtenaren zijn er voor alle burgers, de PVV niet...
Oftwel de ambtenaar moet recht breien wat de PVV krom maakt.

Buiten dat, ambtenaren zijn ook gewone mensen.

Maar goed ik ben nieuwsgierig naar de bestuurdersstijl van de PVV-ers, dat kan veel goed maken
Door Gert-Jan Tolberg (stemt iets anders) op
Als je dit gaat toelaten hebben we dadelijk een land vol gewetensbezwaarde ambtenaren.

Want wat moet je als VVD-ambtenaar onder een SP-wethouder? Hoe kun je in hemelsnaam als CDA-ambtenaar functioneren in een gemeente met een PvdA-burgemeester? Hoe kun je als groenlinks-ambtenaar je werk doen in een college waar de VVD de grootste partij is?

Onbegrijpelijk. Waarom wil je ambtenaar worden als je niet onder bepaalde politieke signatuur wilt werken? Dat is net zoiets als dat je als pacifist gaat werken bij een bedrijf dat technologie maakt die ook in torpedo's wordt gebruikt.