of 59345 LinkedIn

Gros ambtenaren heeft moeite met PVV

Bijna zes van de tien ambtenaren hebben er problemen mee als ze onder een PVV-bestuurder moeten werken. Ruim één op de drie overweegt dan op te stappen.
Hans Bekkers 55 reacties
Bijna zes van de tien ambtenaren hebben er problemen mee als ze onder een PVV-bestuurder moeten werken. Ruim één op de drie overweegt dan op te stappen.

Enquête
Dat blijkt uit een enquête van Binnenlands Bestuur onder 3300 ambtenaren van Rijk, provincies en gemeenten. Bijna één op de drie ambtenaren (29 procent) geeft aan ‘veel moeite’ te hebben met een PVV ’er als politieke baas; drie van de tien zeggen er ‘een beetje moeite’ mee te hebben.

Hoe kleiner, hoe rechtser
Het grootst is de weerstand jegens de PVV onder ambtenaren die GroenLinks en PvdA stemmen. In de grote steden stemt blijkens de enquête 60 procent links van het midden. Hoe kleiner de gemeente, des te rechtser de voorkeur van de ambtenaar.

Lees hier het hele artikel uit Binnenlands Bestuur nr. 8 van 26 februari 2010 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Kees Molenaar (gemeenteambtenaar) op
Ja, stel je het uiterste eens voor: Bestuur en uitvoerders van dezelfde partij: Dat is pas griezelig!
Door henk op
Goed onderzoek met een pracht van een uitkomst:

indien de PVV aan de macht komt, dan hoeft deze partij niet de overheid te gaan saneren. De overheid en haar ambtenaren doen dat dan al uit zichzelf. Per direct na de verkiezingen een afslankoperatie van 1/3 van alle ambtenaren. Zonder verplichte ontslagen en afvloeingsregelingen.

Top!
Door henk (ambtenaar) op
Gros van de ambtenaren geeft via een enquete aan moeite te hebben met de PVV
Ongetwijfeld toeval, maar in mijn directe omgeving van collega-ambtenaren heeft niemand er moeite mee. Daar stelt men dat verkiezingen gaan uitmaken wie er gaat regeren. De meerderheid beslist, zo is het en zo moet het zijn. En staat het ambtenaren dan niet aan met de gekozen bewindslieden samen te werken, dan vertrekken ze toch ?
Neem van mij aan, dat zal heel weinig gebeuren !
Door Michel (SR) op
Volgens mij is het demoniseren begonnen. Waarom alleen een peiling PVV en Trots ?? Ik werk liever niet onder de pvda waar staat dat, daar komt bij dat als zoveel hun ontslag nemen erg gelijk bezuingigd is.
Door lourens (gemeente) op
Wat mij met name stoorde was de suggestieve vraagstelling in de 'enquete' en het feit dat er nooit dit soort peilingen worden gehouden wanneer de PvdA op 'winst' staat. Daarnaast: leer mij de eerste ambtenaar kennen die hierom op zou stappen. Je moet gewoon doen waar je voor betaald wordt!
Door Simon op
Wilders en de PVV zijn een abnormaliteit in onze democratie. Zij zijn een kankergezwel waar uiteindelijk de democratie zal aan gaan bezwijken als er niets tegen wordt gedaan. Fascisten en racisten zoals Wilders en de PVV zullen zich nimmer houden aan de democratische spelregels, waardoor zij zich buiten de democratische orde plaatsen en dienen dan ook buitengesloten te worden. De PVV dient dan ook als een ondemocratische partij te worden verboden en Wilders dient voor zijn fascistiche en racistiche ideeën te worden vervolgd en worden opgesloten. Als je een kankergezwel in je lichaam hebt ga je deze verwijderen en laat deze ook niet door etteren. Doe je niks dan bezwijk je eraan kijk maar naar Silvia Millecam.

No Pasarán
Door K. Tsolakidis (sr. vergunningverlener milieu) op
@Rob
Als het aan mij zou liggen zou ik er juist 20% bij doen! Daarnaast is het niet zo dat er teveel ambtenaren zijn, maat teveel die hun werk niet (goed) doen!
Door Pieter op
Wat een onzin-onderzoek!Ik zou niet graag onder SP of GL werken, maar goed...Als je voor een democratie bent, moet je niet moeilijk gaan doen als mensen op de PVV stemmen. Dat is inherent aan een democratie. Overigens ruimt het lekker op, die linkse ambtenaren :-)
Door Kees (jurist en ambtenaar) op
Ambtenaren zijn beschaafde mensen en de pvv is een partij van onbeschaafd denkende lieden. Dat wringt natuurlijk.
Door JHAGM Sneuf van Toetellaere (Gemeente) op
Indien het ghemeen U roept, besorght het als Uw eigen. Misschien kunnen de ambtenaren maar niet dreigen.Vondel had een goed advies, dus het maakt niet uit wat ik kies en anders:Volledig zwijgen.
Trek Uw mond open over de terreur
maar trap niet in de open deur.
Veeg alle relmarokkanen
van pleinen en lanen dan stelt U ons niet teleur.