of 59345 LinkedIn

Gros ambtenaren heeft moeite met PVV

Bijna zes van de tien ambtenaren hebben er problemen mee als ze onder een PVV-bestuurder moeten werken. Ruim één op de drie overweegt dan op te stappen.
Hans Bekkers 55 reacties
Bijna zes van de tien ambtenaren hebben er problemen mee als ze onder een PVV-bestuurder moeten werken. Ruim één op de drie overweegt dan op te stappen.

Enquête
Dat blijkt uit een enquête van Binnenlands Bestuur onder 3300 ambtenaren van Rijk, provincies en gemeenten. Bijna één op de drie ambtenaren (29 procent) geeft aan ‘veel moeite’ te hebben met een PVV ’er als politieke baas; drie van de tien zeggen er ‘een beetje moeite’ mee te hebben.

Hoe kleiner, hoe rechtser
Het grootst is de weerstand jegens de PVV onder ambtenaren die GroenLinks en PvdA stemmen. In de grote steden stemt blijkens de enquête 60 procent links van het midden. Hoe kleiner de gemeente, des te rechtser de voorkeur van de ambtenaar.

Lees hier het hele artikel uit Binnenlands Bestuur nr. 8 van 26 februari 2010 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jelle (=) op
Als ambtenaar werk je voor de overheid. De overheid voert een democratisch gekozen beleid uit. Ik snap het probleem niet van de ambtenaren. Een bouwvergunning controleren of een parkeerbon schrijven heeft toch niets te maken met politieke voorkeur??

En anderszins lost het overschot aan ambtenaren vanzelf op!
Door Jos Strijbosch (nvt) op
Het is natuurlijk wel zo dat de PVV zo groot gaat worden door de onvreden van de burger die is ontstaan over Ambtenaren en de politiek. Dus kort door de boscht heeft men het zelf zover laten komen.
Beleid uitvoeren als blinde en zeggen het te moeten maar er niet achter staan is niet voldoende dan moet je het veranderen of ander werk gaan doen. meelopen werkt niet meer in het bedrijfsleven ook niet
Door hans (senior-projectmanager) op
Het staat in de wet dat elke ambtenaar is gehouden zich aan de wet te houden, heeft hij vaak ook beloofd bij in diensttreding en het tekenen van de ambtseed niet in strijd met de wet te handelen. Kortom een ambtenaar kan niet worden verplicht iets te doen dat met de wet in strijd is. Dus waar zijn wij bang voor? Gewoon de rug recht houden!!!!
Overigens vind ik de uitslag teleurstellend. Ik had verwacht dat veel meer overheidsdienaars hun afschuw zouden uitspreken over de komst van deze gevaarlijke demagogen in de raden van Den Haag en Almere. Nu dat zeker gaat gebeuren, moeten wij ze uitdagen tot het geven van een mening over de echte onderwerpen die op de agenda komen. Ik verwacht van Bokito en Kelly meer diepgang.
Door Wouter op
@Jan de Loodgieter

..ho ho Jan. Uiteraard moeten ambtenaren zich houden aan de wet, maar dat suggereert dat jij er vanuit gaat dat zij 'onwettige' zaken moeten uitvoeren op last van de PVV. Daar doet in Nederland gelukkig de rechter een uitspraak over en niet 'de Loodgieter'. Eerst maar eens het resultaat afwachten van de lopende rechtszaak tegen Wilders...
Door Jan de Loodgieter (toezichthouder) op
De onwetendheid dendert weer over het beeldscherm! Wat zijn die pvv-aanbidders onbemullen. Ze begrijpen niet -en als zij iets niet begrijpen zijn anderen 'elite'- dat iedere ambtenaar integer moet zijn en zich aan de wetten, en vooreerst aan de Grondwet, moet houden. Dan mag je dus niet discrimineren en mensen tegen elkaar opzetten (haatzaaien). Valt het kwartje al?
Door sylvia (secretaresse) op
werken voor PVV , werken ambtenaren dan??
Door Jules Vismale op
Al ben ik geen aanhanger van de PVV of van welke partij in Nederland ook, ik vraag me nog steeds af wat die ambtenaren en christenen die gruwen van Wilders en de PVV en hen willen uitsluiten nou eigenlijk zélf willen! Zijn deze figuren soms narchistisch (dat ze enorm veel houden van zichzelf), zijn ze stapeldol op links, criminelen, moslimextremisten, anti-autochtoon , willen ze zichzelf onderwerpen aan de islam of Nederland nog steeds in dezelfde puinhopen laten zitten? Blijkbaar willen ze niet alleen Wilders en de PVV blijven verloochenen maar ook zichzelf én Nederland. Als deze linkse ambtenaren en alle christenen die een afkeer van de PVV hebben en er niet mee willen regeren omdat ze liever graag de (extremistische) moslims naar de zin willen maken dan kan ik ze alvast één ding aanraden: pak jullie koffers, neem een enkeltje naar de moslimlanden, bekeer je daar tot de islam en ga dan lekker met blote voeten in de moskee knielen voor jullie nieuwe bondgenoten maar als er moslims onder hen zijn die anti-christelijk zijn of vinden dat jullie het "ongelovige" westen nog niet voldoende hebben verworpen als een steen des aanstoots, kom dan nóóit met hangende pootjes of met een gegeselde rug terug in Nederland om over de islam te klagen want dan gedragen jullie je precies als de kauw die met de veren van een pauw ging pronken om nieuwe vrienden te werven en zijn oude vrienden verstootte! Jullie zijn tenslotte gewoon huichelaars die jullie vak en geloof niets waard zijn!
Door Tom op
Neem dan lekker ontslag als jullie niet voor de PVV willen werken!
Wat een stetlletje arogante misbaksel zijn jullie.
Hoog in de bol gekregen?
Door GBMZ (arbeidsbemiddelaar) op
Géén enkele ambtenaar stapt op om zich vervolgens bij het Werkbedrijf te melden... De uitkomst van dit onderzoek lijkt me eerlijkgezegd niet realistisch en heeft meer weg van stemmingmakerij. Mocht ik me overigens vergissen... en de ambtenaren stappen wel op, dan is dat goed nieuws voor de arbeidsbemiddelaars, want de overheidswinkel moet wel open blijven, toch?
Door J. (jur beleidsmedewerker) op
Als ambtenaren zouden verklaren dat zij niet onder bestuurders van VVD PvdA, CDA etc willen werken zou Leiden in last zijn, maar over de PVV kun je zoiets blijkbaar wel vragen.....