of 59345 LinkedIn

Gros ambtenaren heeft moeite met PVV

Bijna zes van de tien ambtenaren hebben er problemen mee als ze onder een PVV-bestuurder moeten werken. Ruim één op de drie overweegt dan op te stappen.
Hans Bekkers 55 reacties
Bijna zes van de tien ambtenaren hebben er problemen mee als ze onder een PVV-bestuurder moeten werken. Ruim één op de drie overweegt dan op te stappen.

Enquête
Dat blijkt uit een enquête van Binnenlands Bestuur onder 3300 ambtenaren van Rijk, provincies en gemeenten. Bijna één op de drie ambtenaren (29 procent) geeft aan ‘veel moeite’ te hebben met een PVV ’er als politieke baas; drie van de tien zeggen er ‘een beetje moeite’ mee te hebben.

Hoe kleiner, hoe rechtser
Het grootst is de weerstand jegens de PVV onder ambtenaren die GroenLinks en PvdA stemmen. In de grote steden stemt blijkens de enquête 60 procent links van het midden. Hoe kleiner de gemeente, des te rechtser de voorkeur van de ambtenaar.

Lees hier het hele artikel uit Binnenlands Bestuur nr. 8 van 26 februari 2010 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans (okselzweter) op
Laat het nu maar eerst eens gebeuren dat we van het ouwe-jongen-krentenbrood CDA verlost worden met die zelfbenoemde god van J-P.
Dan komen de biefstuksocialisten van de PvdA daarna vanzelf wel aan de beurt. Want die bakken er ook al helemaal niets van (anders dan goed voor zichzelf te zorgen).
Waar het nu om gaat is dat niet de door de ambtenaren verzonnen oplossingen in discussie met de burger worden gebracht, maar dat we het nu eens gaan hebben over de echte maatschapelijke problemen.
Van bepaalde politieke figuren kun je zeggen wat je wilt, maar er zijn er bij die het wel aandurven om de echte maatschappelijke problemen te benoemen en te bespreken.

Ik hoop echt dat on der het nieuwe kabinet het ambtenarenkorps met 40% wordt ingekrompen. Van dat 'verlies' merk je verder niks; ik ben er van overtuigd dat alles zelfs wat soepeler zal gaan draaien.
Wan t de meeste ambtenaren houden zich bezig met het naar elkaar toeschuiven van bergen papier en vinden zich daarbij (want ze mogen er zowaar wat van vinden) o zo belangrijk.
Dus waar blijft onze nederlandse nieuwe ov erheid naar Zweeds en / of Deens model ???
Dat zou nu de echte inzet van de verkiezingen moeten zijn !
Door willem (eelt kweker) op
die amtenaren zouden eens in het bedrijfsleven moeten werken als de gewone man .komen ze er eens achter wat echt werken is.een groter stelletje luiaarden zijn er niet. en dan ook nog niet onder de pvv willen werken . nee uberhaupt werken is uit den boze
Door Pim (financien) op
Dat is mooi dan raken we veel van die gulle gevers uit de linkse hoek kwijt en kan er echt bezuinigd worden. Ze stappen echt niet op. De linkse ambtenaren moeten dan op zoek naar een baan waar ze echt moeten werken.
Door jades op
Nou dan hoop ik dat de PVV heel groot wordt, in de regeing komt en veel ministers mag leveren. Dan wordt het ambtenaren apparaat vanzelf gesaneerd doordat 33% van die nutteloze ambtenaren ontslag nemen.
Door tom.g.d. (optimist) op
Wat een geweldig idee van de ambtenaren!! Hoop werkelijk dat de PVV de boventoon gaat voren. Zijn we gelijktijdig een 35% van de "overbodige niksnutten" af. Zelf ontslag nemen, dan alleen WW en géén speciale regelingen. Die hebben ze hun hele "ambtelijke leven" al gehad.
Door San (Gewezen ambtenaar) op
haha, dit onderzoek, die nemen echt geen ontslag.........
Waar kan je 2 uur pauze nemen zonder dat je gemist wordt. Waar kan je iemand onbeschoft behandelen zonder dat dit gevolgen heeft enz. Juist in de ambtenarij!

Blijkt maar weer dat de gemiddelde ambtenaar denkt God te zijn!
Zo beschaafd (he Kees) en echt, heus waar ze doen wat ze moeten doen ook al staat iemand aan het roer die ze niet moeten LOL

Wordt tijd dat het PvdA /GL bolwerk eens flink wordt afgebroken!!
Door shuri op
Het blijkt dus dat het ambtenarenapparaat is geinfecteerd door het linkse virus en ongeschikt voor het ambt. Zij dienen dus op te stappen.
en dat komt goed uit
Door P op
Die PVV-ers gaan als bestuurder veel leren.
Het ambt is toch een ambacht. Ik bedoel het werk draait vaak meer om de stoeptegels rechtleggen, hondenpoep en parkeerboetes.
ipv de groot en meeslepende 'ik ben boos' onderwerpen

Door Ron (adviseur) op
Ik ben benieuwd hoeveel ambtenaren de daad bij het woord gaan voegen. Leuke uitspraak maar erg hol! Zou het bijzonder positief vinden als zo'n 10 % van de ambtenaren op principiële gronden hun baan zou opzeggen. Maar ja, dromen zijn bedrog!
Door Marc W (Functie) op
Ik ben benieuwd hoe het dan gesteld is met de vrijheid van meningsuiting onder ambtenaren. Stel je komt dan als ambtenaar uit voor je mening die pro PVV is, dan teken je je eigen doodvonnis, de rest van je carrière kun je dan wel vergeten!? Dan ben je persona non grata bij de rest van de afdeling? Het lijkt er wel op!