of 63082 LinkedIn

Gros ambtenaren heeft moeite met PVV

Bijna zes van de tien ambtenaren hebben er problemen mee als ze onder een PVV-bestuurder moeten werken. Ruim één op de drie overweegt dan op te stappen.
Hans Bekkers 55 reacties
Bijna zes van de tien ambtenaren hebben er problemen mee als ze onder een PVV-bestuurder moeten werken. Ruim één op de drie overweegt dan op te stappen.

Enquête
Dat blijkt uit een enquête van Binnenlands Bestuur onder 3300 ambtenaren van Rijk, provincies en gemeenten. Bijna één op de drie ambtenaren (29 procent) geeft aan ‘veel moeite’ te hebben met een PVV ’er als politieke baas; drie van de tien zeggen er ‘een beetje moeite’ mee te hebben.

Hoe kleiner, hoe rechtser
Het grootst is de weerstand jegens de PVV onder ambtenaren die GroenLinks en PvdA stemmen. In de grote steden stemt blijkens de enquête 60 procent links van het midden. Hoe kleiner de gemeente, des te rechtser de voorkeur van de ambtenaar.

Lees hier het hele artikel uit Binnenlands Bestuur nr. 8 van 26 februari 2010 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door San (gewezen ambtenaar) op
Uitslag poll een vandaag:

Slechts 1% (ja, ja 1%) neemt echt ontslag.
De rest van jullie huilers blijft lekker zitten waar die zit.
O wat houden we onze rug toch weer recht, wat houden we toch vast aan ons principe!
Whoaaaaaaaaaaaaa
Door P.Rikje (lezer) op
Het is altijd leuk een baan te hebben waar je tros op bent. Je baan opzeggen of ontslagen worden is niet fijn. Vanzelfsprekend komen er dan veel emoties los. Juist door de integere ambtenaar wordt ons land gelukkig nog bestuurd.

Maar wordt je ontslagen dan biedt de rechtspositie van de ambtenaar, welke is vastgelegd in een eigen rechtspositieregeling, gelukkig bescherming.

Zie o.a. http://www.ontslagalsambtenaar.nl/overheidssectoren.html
Door Marco (projectmanager) op
Ik ben zelf ambtenaar bij een grote gemeente en ja: over het algemeen is dit een linkse club. Als "rechtsere" ambtenaar heb ik er weinig moeite mee. Het is alleen soms wel lastig om met iets rechtsere ideeen in een links bolwerk goed je ding te kunnen doen en breed steun te krijgen. Maar van de uitkomsten van dit onderzoek sta ik wel te kijken. Als ambtenaar moet je zonder politieke kleur kunnen werken. Onder een Groen Links college zou ik dat ook doen. Je hebt als ambtenaar een adviserende rol. De politiek mag de grote knopen doorhakken.
Als mensen niet denken te kunnen werken onder bepaalde politieke kleuren, dan moeten ze vooral ander werk gaan zoeken. Ze zeggen eigenlijk indirect: ik kan niet werken onder wat de meerderheid van de bevolking wil (als de PVV wint en in een College komt).
Door menno (ja) op
@Ramplant
ik constateer dat we het eens zijn over de stank.
Door Rampant (trl) op
Het ruikt hier naar angstzweet van bange linkse ambtenaren..
Door Menno (ja) op
@okselzweter en vele anderen
Er wordt hier een onaangename lucht verspreid. Wat een ongenuanceerde uitlatingen. Zoals gewoonlijk schieten vele uitlatingen hier ook weer volledig uit de bocht. Na het aanpakken van de allochtonen zijn de ambtenaren aan de beurt? En hoe verder? Gehandicapten en bejaarden? En dan? Gadver!
Door Buurman (ambtenaar) op
Als al die ambtenaren nu eens eindelijk wél hun woord houden, dan lost het probleem van teveel ambtenaren zich vanzelf op. De ambtenarij is naar mijn mening toch veel te links, dus het komt goed uit dat vooral de PvdA en GL ambtenaren eens ruimte maken.
Door pieter (ambtenaar) op
Ach t gaat nergens over, de pvv maakt toch niks klaar in 4 jaar.
Door Joan op
Al die boosheid van PVV-aanhangers is wat misplaatst. De PVV doet slechts in 2 gemeenten mee, en is bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen over 4 jaar allang weer vergeten, net als de LPF.
Door karel (gemeente) op
Wat een belachelijk, dom en suggestief 'onderzoek'! 3 x raden vanuit welke hoek zo iets bedacht wordt. En laten we hopen dat betreffende ambtenaren dan inderdaad opstappen, gelooft u het...?

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners