of 63966 LinkedIn

Groningse wethouder wil protest in boerka

De Groningse wethouder Karin Dekker wil dat zoveel mogelijk vrouwen een boerka aanschaffen, uit protest tegen het boerkaverbod.
17 reacties

De Groningse wethouder Karin Dekker heeft via Twitter opgeroepen uit protest tegen het boerkaverbod van het kabinet een boerka aan te schaffen en aan te trekken.

Twitter
 ,,Als het boerkaverbod er komt, zouden alle vrouwen terstond een boerka moeten aanschaffen en dragen. Wie doet mee?'' twitterde ze.

Voorbeeld
Dekker hoopt dat meer mensen haar voorbeeld zullen volgen. Het kabinet besloot vrijdag tot een verbod op gezichtsbedekkende kleding. Daaronder valt niet alleen de boerka, maar ook de integraalhelm en de bivakmuts.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ernst (ambtenaar) op
@wieweet: Een goede (beginsel)redenering geldt nooit alleen voor een specifiek geval. Jij voelt je niet veilig tussen boerka's. Ik niet tussen mensen die intolerant zijn naar meningen en uitingen die ze niet kennen, snappen of niet de hunne zijn. Maar die uiting (in woord en gebaar) te verbieden is een heiloze weg. Iemand een hoek in werken, dat wordt pas gevaarlijk!
Zo voel ik me extreem onveilig tussen een hoop voetbalsupporters. Ik loop dan gewoon een andere kant op. Zou je ook met (die eenling) in een boerka kunnen doen!
Door Joke (corrector) op
Wat op de foto staat, is geen boerka. Op de foto zie je wel ogen, en is contact mogelijk. Met een boerka lukt dat niet. Ik zal Karin Dekker beslist niet steunen. Ik heb geen moeite met hoofddoeken, maar gezichtsbedekkende kleding gaat mij te ver.
Door Pietbrontsema (Org adv. ) op
als atheist kan ik dit alleen maat steunen , ik zal ook een boerka aanschaffen en de weg vrij maken voor de val van dit boerka kabinet, in de zin van visieloosheid
Door henk (grote verbazer) op
Wat heeft die dame een plaat voor haar hoofd.
Met een brievenbus daarin heeft ze hetzelfde effect als een boerka. Idee ??
En Groningers, sterkte met zo'n wethouder !
Moet er zelf niet aan denken.
Door wieweet op
@Ernst. Vrijheid is ook je veilig kunnen voelen. Ik weet niet hoe jij het ervaart maar ik voel me niet prettig als er mensen gehuld in een boerka om me heen/in mijn buurt lopen. Ik schrijf expres mensen want ik weet helemaal niet of het vrouwen zijn en ook niet wat ze in de zin hebben. Ja ze hebben recht zich te kleden zoals ze willen maar dan moeten ze dat in een land doen waar dit een geaccepteerd verschijnsel is maar daar willen ze nu juist niet meer wonen omdat zij zich daar niet veilig voelen.Ga dan vervolgens niet willens en wetens in een land wonen waar dit soort kleding niet tot de gewoonten behoort. Het zijn allemaal keuzes die we maken............
Door H. Wiersma (gepens.) op
Karin Dekker kan inderdaad beter in een burka rondlopen dan wethouder spelen. Dus gemeenteraad van Groningen ..........
Door Bas (Logicus) op
Ik kan Karin Dekker slechts adviseren om de film The Canvas Prison te bekijken. Er is in de wereld geen vrouw te vinden die bij haar volle verstand en uit vrije wil een burka draagt. Karin Dekker zou als ze echt haar statement wil maken en flink is de burka 24 uur per dag en gedurende 365 dagen moeten dragen. Bij de volgende verkiezingen moet ze maar met burka op de foto namens haar partij. Wedden dat ze dat niet doet.
Door Ernst (ambtenaar) op
Vrijheid is in woord en gebaar uitdragen wat je vind. Jullie vinden van alles in woord. De boerkadrager in gebaar. Het boerkaverbod is de eerste stap op weg naar de inperking van jullie vrijheid in woord.
Gelijk maar kopvoddeentaks invoeren voor klederdracht met kant en spiegeltjes?
Door A.Raam op
Zou ze die ook declareren???
Door A Soluut (waarnemend ambtenaar) op
Als deze wet er komt verwacht ik dat een wethouder doet wat zijn/haar functie dicteert: de wet houden in plaats van zich er tegen te verzetten.