of 58952 LinkedIn

Groningen wil parlementaire enquête gaswinning

Provinciale Staten van Groningen roepen de Tweede Kamer op een parlementaire enquête te houden naar de gaswinning. Dit meldt RTV Noord.

Provinciale Staten van Groningen roepen de Tweede Kamer op een parlementaire enquête te houden naar de gaswinning. Dit meldt RTV Noord.

Prioriteit
Een ruime meerderheid van de Statenleden steunden de motie, die werd ingediend door de Partij voor de Dieren. De partijen in de Staten tekenden er wel bij aan dat zo’n enquête niet ten koste mag gaan van het herstelprogramma. Het verlagen van de gaswinning en het oplossen van de huidige problemen zou prioriteit moeten blijven.

Initiatief
De enige partij in de Staten die tegen de motie stemde was de VVD. De partij verklaarde niet tegen een parlementaire enquête te zijn, maar het initiatief daartoe zou genomen moeten worden door de Kamerleden en niet door Statenleden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Relevante Parlementaire Dossiers

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Toine Goossens (Toezichthouder gedrag en moraal) op
Een fantastisch voorstel, meteen doen 2e kamer.

Het biedt de mogelijkheid om de nalatigheid van de provincie en de Groningse gemeenten stevig te onderzoeken.

Hoe is het mogelijk dat in Groningen huizen bij een aardbeving met magnitude 3.0 instorten, terwijl in Limburg huizen zelfs bij een magnitude 5.2 nog blijven staan. Dat is een beving die meer dan 100 keer zo zwaar is.

Blijkbaar is het een Groningse gewoonte om huizen op slappe grond niet fatsoenlijk te funderen. Provincie en gemeenten hebben nagelaten om daar in de lokale bouwregels in te voorzien. Dat is opzettelijk onbehoorlijk bestuur. De rechtspraak in Nederland laat geen spaan van deze falende overheden heel.

Ook interessant is het om alle publiciteit van politieke partijen en overheden in Groningen te evalueren op waarheidsgehalte. Neem ´de zware aardbevingen´ waaronder de provincie leidt. In Zuidoost Azië komen zware aardbevingen voor. Die zijn 100.000 tot 1.500.000 keer zwaarder dan de trillingen in Groningen.

Door de waarheid te verdraaien hebben deze lokale overheden een belangrijke bijdrage geleverd aan het groeiende gevoel van angst en onzekerheid in Nederland. Dat is bijzonder kwalijk.