of 59345 LinkedIn

Groningen moet claim bordeeleigenaar opnieuw bekijken

Voormalig prostitutiepand in de Hoekstraat in het A-kwartier.
Voormalig prostitutiepand in de Hoekstraat in het A-kwartier.
Reageer

De gemeente Groningen moet een schadeclaim van bijna vijf ton van de eigenaar van zes voormalige prostitutiepanden opnieuw in behandeling nemen. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.

Minder waard

De eigenaar had zes panden in het A-kwartier geschikt gemaakt voor prostitutie, maar de gemeente besloot in 2010 om een einde te maken aan de prostitutie in de voormalige rosse buurt. Om de panden voor bewoning geschikt te maken, moesten die eerst weer grondig worden verbouwd. De man vindt dat hij schade heeft geleden omdat hij minder huurinkomsten kreeg en omdat de panden ook minder waard zijn geworden.

 

Miljoen

De pandjesbaas zou zelf een bedrag van bijna een miljoen van de gemeente willen hebben, maar een speciale commissie bepaalde de schade op 466.500 euro. Het stadsbestuur weigert dat bedrag te betalen, omdat de pandjesbaas niet aannemelijk kan maken waarop hij de schade baseert.

 

Hoogste rechter

De pandjesbaas vindt dat hij genoeg papieren heeft overlegd en kreeg al eens gelijk van de rechtbank. De Raad van State oordeelt nu ook dat de gemeente de claim opnieuw moet behandelen. Ze moet nu duidelijk aangeven welke documenten de pandjesbaas alsnog moet overleggen en dan ook snel een besluit nemen. Als ze de claim opnieuw weigeren, dan kan de pandjesbaas meteen weer bij de hoogste rechter aankloppen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.