of 59130 LinkedIn

Groepsverbod voor oud- en nieuwvandalen

In Utrecht krijgen vandalen die zich afgelopen jaar misdragen hebben een gebieds- en groepsverbod tijdens deze oud en nieuw.
1 reactie

Utrecht heeft jongeren die zich tijdens de vorige jaarwisseling misdroegen een groeps- en een gebiedsverbod opgelegd voor de aanstaande oud-en-nieuwviering. Onder hen zijn zeventien jongeren die opgepakt werden bij een winkelcentrum in de wijk Overvecht. In de buurt van dat winkelcentrum gaat Utrecht van donderdag tot maandag ook experimenteren met mobiel cameratoezicht, aldus burgemeester Jan van Zanen.

Onrustig

In Utrecht is het elk jaar onrustig met de jaarwisseling. Er zijn vooral veel autobranden. Ondanks strenge maatregelen is het aantal autobranden de afgelopen jaren alleen maar toegenomen, vooral in de wijken Hoograven, Zuilen, Kanaleneiland en Overvecht. Rond de Theemsdreef in Overvecht doen zich volgens Van Zanen de meeste en de zwaarste incidenten voor. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Monica op
Er moet ook een groepsverbod komen voor de criminele wijkteams voor heel 2017 wat zal dat een gelukkig jaar worden voor ons ! Wat zullen we weer stralen.Eindelijk weer een glimlach op ons gezicht.