of 59925 LinkedIn

GroenLinks wil 'vuurwerkbob'

2 reacties
Eerst knallen, dan pas drinken. Wie vuurwerk afsteekt, moet broodnuchter zijn. Dat vinden de GroenLinks-raadsleden Arno Bonte (Rotterdam) en David Rietveld (Den Haag).

Bob
Zij pleiten dan ook voor een 'vuurwerkbob'. 'Vier je met een hele groep oud en nieuw, wijs dan iemand aan die het vuurwerk afsteekt. Die drinkt dan pas champagne na het knallen'.

 

Incidenten
Bonte en Rietveld storen zich aan de huidige vuurwerkcampagne, die vooral omstanders en voorbijgangers maant tot voorzichtigheid. Terwijl volgens hen drankgebruik een veel groter probleem is. 'Bij driekwart van de incidenten is er alcohol in het spel'.

 

Strafbaar
De GroenLinksers willen daarom dat vuurwerk afsteken met een slok op strafbaar wordt. Eerder dit jaar vingen zij nog bot bij de Tweede Kamer met een burgerinitiatief om consumentenvuurwerk helemaal uit te bannen.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan Burger op
Nou onze adviseur die ons klauwen vol met geld kost als burgers die komt weer met een zeer slimme en scherpe opmerking. Gaap!
Door Loek (adviseur) op
Op de valreep van het jaar het zoveelste goedbedoelde waarschuwende vingertje. Pas maar op dat 'ie er niet wordt afknald door een vuurwerkbob...