of 61869 LinkedIn

GroenLinks wil Rotterdamse duiven de pil voeren

GroenLinks wil de duiven in het centrum van Rotterdam een anticonceptiepil verstrekken. Zo zou het gemeentebestuur de overlast moeten aanpakken.
1 reactie
GroenLinks wil de duiven in het centrum van Rotterdam een anticonceptiepil verstrekken. Zo zou het gemeentebestuur de overlast moeten aanpakken.

In plaats van doden
Raadslid Arno Bonte heeft voorgesteld op vier plekken in de binnenstad duiventillen te plaatsen, met voer waarin een anticonceptiemiddel is verwerkt. Dat moet een alternatief zijn voor de aanpak van wethouder Lucas Bolsius, die over de buitenruimte gaat. Hij wil de beestjes met netten vangen en vervolgens naar de andere wereld helpen.

 

Hetzelfde peil
Bonte vindt dat een wrede en dieronwaardige methode. Bovendien is volgens hem in de praktijk gebleken dat het vangen van duiven slechts een zeer tijdelijk effect heeft. 'Jonge vruchtbare duiven zullen snel de plaats innemen van de weggevangen duiven. De populatie blijkt in veel gevallen binnen een jaar weer op hetzelfde peil te zijn.'

Bij de bron beginnen

'Als je het duivenprobleem wilt oplossen, zul je bij de bron moeten beginnen', zegt Bonte. 'Je beperkt daarmee nieuwe aanwas van duiven. Bovendien voorkom je ziektes, omdat de duiven als voedingsbron niet langer zijn aangewezen op vette patat of beschimmeld brood.'

4 kilo anticonceptiezaad
Een woordvoerder van de dienst die de werkzaamheden uitvoert, vindt het plan van GroenLinks niet realistsch. De duiven zouden 4 kilo anticonceptiezaad moeten eten om onvruchtbaar te worden. Bovendien zou het voer ook door beschermde vogels worden geconsumeerd.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans casteleijn (als lezer) op
Het lijkt me dat GroenLinks zich in een stad als Rotterdam wel over andere zaken druk kan maken dan een duivenpil.Met zulke kneuterigheid maken politici zichzelf ongeloofwaardig.

Vacatures

Van onze partners