of 63998 LinkedIn

GroenLinks wil per 1 januari van weigerambtenaar af

GroenLinks wil zo snel mogelijk af van ambtenaren die weigeren homo's in de echt te verbinden. De partij dient daartoe een motie in.
7 reacties

GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent denkt dat de weigerambtenaar per 1 januari volgend jaar verleden tijd kan zijn, als de Kamer een motie van haar hand steunt. Een Kamermeerderheid wil af van de weigerambtenaren, maar onduidelijk is nog op welke manier en hoe snel.

Algemene maatregel van bestuur
Van Gent wil het kabinet de opdracht geven een algemene maatregel van bestuur op te stellen, die regelt dat het verbod op de weigerambtenaar 1 januari 2013 ingaat. Als de Kamer haar motie donderdagnacht steunt, kan het kabinet de maatregel deze zomer maken en kan de nieuwe Kamer die snel na de verkiezingen goedkeuren.

VVD 

De VVD stemde eerder nog tegen een vergelijkbare motie van GroenLinks, omdat VVD en CDA in het kabinet hadden afgesproken de weigerambtenaren deze kabinetsperiode met rust te laten. Maar de VVD is daar nu van bevrijd.

Voor de formatie 

VVD-Kamerlid Jeanine Hennis zei in het debat dat het zomaar zo kan zijn dat de VVD de GroenLinks-motie steunt. Er is haar alles aan gelegen om de weigerambtenaar nog voor de formatie van een nieuw kabinet van tafel te hebben, zei ze. Belangrijk daarbij is dat de Kamer de ontwikkelingen zelf in de hand houdt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Piet (Geen) op
Volgens mij is er na 12 april geen Groen Links meer......

Dus waar hebben ze het nu over ?
Door Piet (Geen) op
Groen links moet ook weer wat zeggen......?
Door J. Hak op
De regering heeft op voorhand gezegd dat zij de motie niet zal uitvoeren. daarmee wordt een verbod op 1 januari 2013 sowieso onhaalbaar.
Door Frederik (bestuurskundige) op
Tjonge jonge, wat een daadkracht van GL. Weer een serieus probleem minder. Nu de echte problemen nog.....
Door babs (babs) op
Helemaal mee eens, Jan. Het is een non-discussie. Het zou goed zijn als de tweede kamer zich bezig ging houden met het besturen van het land in plaats van met een non discussie over een paar mensen waar ze niets over te zeggen hebben.
Door Jan op
Allemaal symboolpolitiek om de aandacht af te leiden van de werkelijke problemen en om goedkoop te scoren. De weigerambtenaar is een non-probleem. Een BABS die tegen zijn zin een homopaar moet trouwen zal er geen feestje van maken en anderzijds kies je toch altijd als bruidspaar de BABS die bij je past. Bovendien zijn er in elke gemeente altijd meer dan genoeg BABS-en die geen enkel probleem hebben met homohuwelijken.
Door Ra op
brulde de muis.

Vacatures

Van onze partners